Стана ясно защо Гаярдо отказа на Марсилия


Н. Гавазов

Стана ясно защо Гаярдо отказа на Марсилия

Аржентинският специалист Марсело Гаярдо отхвърли предложението да поеме Олимпик Марсилия през уикенда. Първоначално треньорът се интересуваше от тази опция за продължаване на кариерата си, тъй като имаше добър опит във Франция, когато бе играч на Монако и ПСЖ. Въпреки това, след като внимателно анализира предложението, изпратено му от президента на провансалците Пабло Лонгория, Гаярдо отказа и спря преговорите.

Според аржентинското издание Clarin, Гаярдо е бил напълно доволен от финансовия компонент на договора и продължителността на неговото действие, съмнението се е породило от факта, че специалистът не е бил сигурен за нивото на отбора, който ще ръководи. Той поиска солидни подкрепления, за да се бори за победа в Лига 1 и напредък в Шампионска лига, но Марсилия не даде ясен отговор в каква посока ще се движи клубът, ако мениджърът каже "да“.

Освен това, както успяха да разберат аржентински журналисти, Гаярдо все още е в списъка на Пари Сен Жермен. Той не е получавал предложения от Париж след напускането на Кристоф Галтие и отказа на Юлиан Нагелсман, но все пак се надява да опита силите си в този проект.

  Сподели
150