Барса иска да си върне Меси още през зимата


Н. Гавазов

Барса иска да си върне Меси още през зимата

Барселона се интересува от завръщането на аржентинския нападател на ПСЖ Лионел Меси в каталунския клуб още през януарския трансферен прозорец, според Sport.es.

По-рано президентът на испанския клуб Жоан Лапорта говори за сериозността на намеренията си относно завръщането на Меси в Барселона. В средата на октомври функционерът заяви, че ще се срещне и ще обсъди с аржентинеца евентуалното му завръщане по време на церемонията по връчването на "Златната топка" в Париж.

През лятото Барселона активира няколко финансови лоста, които им позволиха да придобият няколко играчи, за да подсилят състава. Според условията на тези сделки обаче Барселона има право да се разпорежда с печалби в съотношение 1:1 само до следващото лято, когато може да похарчи само едно спечелено евро от пет. Във връзка с това обстоятелство ръководството на клуба иска да предприеме стъпки за връщането на Меси през зимата, използвайки всички спестявания.

Този трансфер може да бъде възпрепятстван от лошите отношения между клубовете, както и от факта, че ПСЖ не искат да пуснат нападателя през зимния трансферен прозорец. Освен това от Барселона все още не са се свързали с представителите на Меси.

  Сподели
482