Марсилия се надява да убеди Арсенал за Салиба


Н. Гавазов

Марсилия се надява да убеди Арсенал за Салиба

Президентът на Марсилия Пабло Лонгория заяви, че клубът му се надява да убеди Арсенал да продаде защитника Вилям Салиба.

21-годишният Салиба изигра ключова роля, за да помогне на Марсилия да завърши сезон 2021/22 на второ място в Лига 1 и да се доближи до финала в Лигата на Конференциите.

В същото време самият Вилям, взет от Марсилия под наем, си проправи път към френския национален отбор и бе признат за най-добрия млад играч в Лига 1.

Въпреки че мениджърът на Арсенал Микел Артета каза в сряда, че Салиба трябва да се върне в Лондон, в Марсилия се надяват да убедят колегите си.

"Говорихме много в клуба, гледайки сезона на Вилям Салиба, особено през последните няколко дни. Той имаше изключителен сезон и малко играчи в Европа са играли повече от него. Той също така стана френски национал, което е невероятно за възрастта му.

В клуба имахме много дискусии за това какво можем да направим и какви възможности имаме. Ние уважаваме неговия клуб и сме благодарни на Арсенал. Арсенал е приятелски клуб, те ни помогнаха много през последния трансферен прозорец. Ние са в много добри отношения с Арсенал.

Трябва да говорим помежду си и да видим дали нашите клубове могат да се споразумеят помежду си. Има волята на играча, има волята на клуба... Но преди всичко трябва да уважаваме Арсенал", заяви Лонгория.

  Сподели
300