Жиняк разказа как е отказал на Ливърпул


Н. Гавазов

Жиняк разказа как е отказал на Ливърпул

Нападателят на УАНЛ Тигрес  Андре-Пиер Жиняк заяви, че е можел да премине в Ливърпул през 2010 г.

"Роден съм на 40 километра от Марсилия. Цялото ми детство е свързано с този град. Цялото ми семейство е фен на Марсилия. През 2010 г. в ръцете си имах два договора - от Олимпик Марсилия и Ливърпул.

Преди това отхвърлих предложение от Валенсия. Оттам  ми изпратиха самолет с страхотна шунка. Кълна се, че бихте искали да я изядете. Те знаеха, че малко хамон - и работата може да се счита за свършена. Но все пак отказах на испанците. Тогава Унай Емери бе треньор на "прилепите", а Жереми Матийо играеше в защита. Унай се срещна с мен и обясни тактиката на отбора, но аз все пак отказах.

Веднага след това дойде моят агент и ми казва: "Андре, трябва да избираш между Ливърпул и Марсилия. Тогава отговорих: "Можете да развалите договора на Ливърпул, отиваме в Марсилия. Това е цялата история", заяви Жиняк.

През сезон 2009/2010 Андре-Пиер играе за Тулуза, откъдето преминава в Олимпик Марсилия на 24 август 2010 г. за 18 милиона евро. Жиняк  изигра 191 мача за Марсилия и вкара 78 гола. 35-годишният нападател се премести в Мексико през 2015 година.

От 2009 до 2016 г. нападателят е част от  френския национален отбор.

  Сподели
196