Дембеле е заинтересован от трансфер в Юнайтед


Н. Гавазов

Дембеле е заинтересован от трансфер в Юнайтед

На нападателя на Олимпик Лион Муса Дембеле ще бъде трудно да откаже трансфер в Манчестър Юнайтед, ако получи предложение.

Въпреки кризата, задачата за укрепване на позицията на нападателя остава един от приоритетите на Юнайтед през най-близкия трансферен прозорец - "червените дяволи" все още нямат замяна на Ромелу Лукаку, който бе продаден на Интер през миналото лято.

Според Manchester Evening News, Юнайтед разчита не само на субективните впечатления от своите скаути, но и на анализа на статистиката и  Дембеле е един от онези, които попаднаха в краткия списък на "дяволите" за търсене на нападател.

23-годишен французин, който вкара 16 гола в 27 мача през този сезон в Лига 1, би се заинтересувал да се премести на "Олд Трафорд", но засега страните не са се свързани помежду си. Изданието твърди това, позовавайки се на източник, близък до играча.

Важно е да се отбележи, че сезонът във френския футбол няма да бъде възобновен, което означава, че Лион няма да участва в Шампионска лига през следващата година, тъй като в момента, в който кампанията спря, тимът се намираше на седмо място в Лига 1.

Не можем да не споменем, че Дембеле се води домашен възпитаник според правилата на Висшата лига, тъй като прекара младостта си във Фулъм. Друг британски клуб в кариерата на Муса бе Селтик, така че французинът не трябва да има проблеми с адаптацията в случай на трансфер в Юнайтед.

  Сподели
214