Олимпик Марсилия отстрани Евра от отбора


Н. Гавазов

Олимпик Марсилия отстрани Евра от отбора

Олимпик Марсилия обяви на официалния си сайт за отстраняването на защитника Патрис Евра. Французинът е наказан заради инцидента преди мача с Витория Гимараеш от четвъртия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Напомняме, че Евра не издържа на освиркванията от страна на феновете и с крак удари в главата човек от трибуните. Футболистът получи червен картон, а по-късно един от запалянковците каза, че Евра го е обидил на майка.

"Днес президентът на Марсилия се срещна с Патрис, за да му съобщи за незабавното отстраняване и евентуални дисциплинарни наказания. Първите резултати от разследването на клуба показват неприемливо поведение от страна на няколко провокатора, които са обиждали играча.

Като професионалист и опитен футболист Евра не е трябвало да реагира по толкова неуместен начин. Клубът продължава своето разследване и ще използва всички налични средства срещу лицата, които под формата на страст към клуба поставят под угроза неговата репутация, обиждат играчи, а не ги подкрепят", се казва в съобщение на Марсилия.

 

  Сподели
112