В ПСЖ зрее бунт заради привилегиите на Неймар


Н. Гавазов

В ПСЖ зрее бунт заради привилегиите на Неймар

Микроклиматът в ПСЖ е влошен след пристигането на нападателя Неймар, съобщават френски източници. Според информацията, голяма част от футболистите на парижани са недоволни от привилегиите, с които се ползва бразилецът, както и от надменното отношение на звездата към голяма част от останалите играчи в тима.

Конкретно, за Неймар са заделени двама лични физиотерапевта, докато с всички останали работи само един специалист. Освен това бразилецът е получил разрешение да не участва в отбранителните действия на отбора, докато това не важи за другите футболисти, включително и за централния нападател Единсон Кавани.

Зад пределите на терена Неймар има право да се движи с екипировка на фирмите, с които има сключен личен договор, а останалите от отбора са длъжни да спазват специален дрескод, съгласно условията на техническия спонсор на клуба.

Последните действия на ръководството на ПСЖ окончателно са разочаровали голяма част от футболистите на столичани и по всичко изглежда, че чашата на търпението в играчите прелива. Според информацията, на отбора официално е било съобщено, че от следващия сезон Неймар получава гарантирано право да изпълнява всички наказателни удари - пряк свободни и дузпите. Друг играч може да изпълнява удари само при положение, че бразилецът се откаже от своето право. И най-накрая, указанията от тази седмица са да не се играе твърдо срещу Неймар по време на тренировките и той да бъде пазен от травми.

По всичко изглежда, че ръководството на ПСЖ се опитва да даде по-голяма популярност на образа на бразилеца, което не се харесва на по-голяма част от футболистите, които до момента бяха равностойни във всичко. Съобщава се, че в отбора вече са разделени на групи - знае се, че зад Неймар твърдо стои бразилското ядро плюс Юлиан Дракслер и Кевин Трап. На другия полюс са основно френските футболисти, както и Томас Муние, Единсон Кавани и Марко Верати. Към момента не е ясно как ще се развият събитията, но е очевидно, че в отбора зрее бунт срещу клубната управа и треньорския щаб.

Напомняме, че Неймар пристигна в ПСЖ от Барселона през това лято за сумата от 222 милиона евро. Заплатата на играча без бонусите е 30 милиона евро на година.

 

  Сподели
236