Блатер: Лодката ФИФА тръгва на ново плаване


Н. Гавазов

Блатер: Лодката ФИФА тръгва на ново плаване

Президентът на ФИФА Йозеф Блатер, който тази вечер бе преизбран за пети мандат, коментира своята победа. Както е известно, на първия кръг от изборите швейцарецът не получи мнозинство от 2/3, но веднага след като станаха известни резултатите от гласуването, конкурентът принц Али си направи отвод и така не се стигна до втори тур на изборите.

"На първо място искам да изразя своята благодарност към принц Али. Той бе конкурент, който постигна много добър резултат. В определена ситуация той можеше да каже "Не, хайде да продължим, може да получа повече гласове". През следващите четири години аз ще ръководя тази лодка, която се нарича ФИФА и ние ще я пуснем на ново плаване", заяви Блатер.

"Аз съм вярващ човек. Бог, Аллах или който и да е там горе, ще ми помогнат да върнем ФИФА на мястото, където трябва да бъде. Обещавам, че в края на президентския срок ще предам на моя наследник една ФИФА, която ще бъде много силна. Възрастта не е проблем, намирам се в идеално състояние. Не съм съвършен. Никой не е съвършен. Благодаря на всички за доверието, ще се справим заедно", каза още президентът.

 

  Сподели
131