Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 02.12 - 08.12


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 02.12 - 08.12

Главните отбори на Лондон сензационно претърпяха поражения в Англия, в Испания Роналдо и Меси се съревновават с хеттрици срещу поредните слабаци, като в добавка Кристиано се представи и като лош актьор, лидерите в Серия А сякаш се наговориха едновременно да загубят точки, а миланските грандове претърпяха поражения. В Германия пък Борусия Дортмунд напусна дъното и разбира се, не трябва да оставим без внимание факта, че Димитър Бербатов се отчете с дубъл в мача с Тулуза, като особено първото му попадение бе повече от чудесно.

Представяме ви: Dream Team за 02.12 - 08.12. Тактическа постройка 4-3-3.



ВРАТАР

Луиджи Сепе (Емполи)

23-годишният вратар играе под наем за Емполи. Тосканци взеха играча от Наполи до края на сезона, а в неделя двата тима се срещнаха помежду си. Мачът завърши при резултат 2:2, а ние за първи път в историята на Символичния отбор на FUTBOL TV включваме в тима страж, който е допуснал два гола в даде мача. Истината е, че Сепе нямаше никаква вина за двете попадения, освен това вратарят спаси отбора си от разгром, след като успя да отрази девет удари от близка дистанция и два пъти прихвана топката при центрирания.

Подгласници: Де Хеа (Манчестър Юнайтед)




ЗАЩИТА


Жерар Пике (Барселона)

Пике стана автор на третото попадение във вратата на Еспаньол, вкарвайки с глава след подаване от корнер. Не по-малко важно е, че испанският национал спечели всичките единоборства, в които участва и извърши седем успешни шпагата.



Алън Хътън (Астън Вила)

Астън Вила много трудно успя да победи аутсайдера Лестър. Отборът на Пол Ламбърт дори губеше в резултата, но успя да го обърне, като победното попадение успя да вкара десният защитник Алън Хътън, който през второ полувреме игра като нападател, крило и защитник.


Джеферсон Рейс (Хамбургер)

24-годишният бразилец показа много здрава игра срещу Майнц 05, а "динозаврите" победиха съперника си, като основната заслуга за успеха е именно на Рейс, който бе единственият адекватен футболист в състава на домакините, освен това бранителят вкара много важен гол.


Дарил Янмат (Нюкасъл)

Десният защитник на Нюкасъл се справи великолепно със задълженията си в мача с Челси, неутрализирайки Аспиликуета, а най-важното е, че успя да се справи с Еден Азар, позволявайки на белгиеца да отправи само три неточни удара към неопитния Елиът.

 

Подгласници: Алаба (Барселона), Фацио (Тотнъм), Кларк (Астън Вила), Волта (Чезена).



ПОЛУЗАЩИТА

Тракильо Барнета (Шалке 04)

В събота Шалке 04 помете Щутгарт с 4:0, като играта на гостите направиха двама футболисти: двигателят на "миньорите" Транкильо Барнета, който три пъти подаде на Ерик Чупо-Мотинг, а той се отчете с хеттрик. На сметката на швейцарския национал има и шест шпагата.



Лионел Меси (Барселона)

Меси направи хеттрик в мача с Еспаньол, като за това му бяха необходими само три удара. Четвъртият срещна гредата...

Димитър Бербатов (Монако)

Монако излезе срещу Тулуза със схема 4-2-3-1 и Бербо игра зад гърба на единствения нападател на гостите и на една линия с Ферейра-Караско и Силва. Ето защо ще поставим българина в полузащитата на нашия отбор, впрочем, това амплоа не е чуждо за Митко, който раздава пасове като по конец и умее да задържа топката. Трудно може да кажем, дали нападателят преживява своята втора младост в Монако, но в мача срещу Тулуза Бербатов вкара два гола, с което доказа класата си, но по-важното е, че донесе победата на своите.


Подгласници: Касорла (Арсенал), Фер (КПР), Габиадини (Сампдория), Габи (Атлетико).



НАПАДЕНИЕ


Клаудио Бевуе (Гингам)

През миналата седмица Гингам записа две поредни победи в Лига 1, като в голяма степен приносът за успеха на носителя на Купата на Франция донесе именно Клаудио Бевуе. В средата на седмицата срещу Каен той отбеляза два гола и се отчете с асистенция, а през уикенда порази вратата на Реймс.


Робин ван Перси (Манчестър Юнайтед)

Юнайтед направи много слаб мач срещу Саутхемптън, но успя да постигне победа с 2:1. В нашия анонс за въпросната среща казахме, че "червените дяволи" ще спечелят благодарение на опита и класата, която имат в атакуващата си линия. Ван Перси умело се ориентира при грешката на Фонте и откри резултата. След това холандецът отново показа добър поглед на върху играта, максимално възползвайки се от центрирането на Рууни. Два гола на Робин и пета поредна победа за отбора на Луис ван Гаал.


Анди Керъл (Уест Хем)

Керъл направи невероятен мач срещу Суонзи през уикенда и не само, че накара критиците си да замлъкнат, но и поне засега спряха слуховете, че Уест Хем може да се раздели с англичанина. Във въпросната среща Анди отправи три удара и вкара два гола. Освен това нападателят асистира за попадението на Сако, с което "чуковете" свалиха всички въпросителни около победителя в мача.

 

Подгласници: Чупо-Мотинг (Шалке 04), Диабате (Бордо).


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Сам Алърдайс (Уест Хем)

Кой можеше да си представи, че към средата на сезона във Висшата лига Уест Хем ще се намира в топ 4? Определянето на Алърдайс за треньор на нашия отбор е заради двете победи на лондончани през миналата седмица - като гост на УБА и при домакинството си на Суонзи. Впрочем, преди тези мачове "чуковете" се наложиха и над Нюкасъл - единственият отбор, който до този момент успя да празнува успех срещу Челси.

 

  Сподели
182