Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 27.11 - 01.12


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 27.11 - 01.12

Манчестър Юнайтед проведе най-добрият си мач през сезона, Валенсия и Саутхемптън не издържаха изпитите, Роберто Солдадо и Марио Гомес отбелязаха първите си голове, Брендън Роджърс остави Стивън Джерард на пейката, Борусия Дортмунд се свлече на дъното, лидерите в Италия взеха своето, а Парма продължи да затъва - това е част от случилото се през европейския уикенд.


Представяме ви: Dream Team за 27.11 - 01.12. Тактическа постройка 5-4-1.

 

ВРАТАР

Хаби Ирурета (Ейбар)

Вратарят на Ейбар проведе четвърти сух мач през сезона. В двубоя със Селта Ирурета извърши девет спасявания и четири пъти прихвана топката след центрирания. Добрата игра на вратаря помогна на отбора му да постигне минимална, но много важна победа.

Подгласници: Фьорман (Шалке 04)

 

ЗАЩИТА

Аарън Кресуел (Уест Хем)

Уест Хем, побеждавайки Нюкасъл с 1:0 не само изпревари "свраките" в таблицата за класиране, но и се изкачи на пето място в таблицата за класиране в най-конкурентното първенство на планетата. Победният гол бе дело именно на Ааарън Кресуел след уникален пас ма Шейк Куяте. Освен това защитникът спечели 90% от единоборствата и четири пъти изнесе топката от наказателното и поле.


Карлос Мартинес (Реал Сосиедад)

Реал Сосиедад удържа първа победа при Дейвид Мойс, разгромявайки Елче с 3:0. Десният бек на баските Мартинес взе участие в две от попаденията на своя отбор, снабдявайки с точни подавания Карлос Вела. 28-годишният испанец пресече четири топли и спечели всички единоборства в своята зона.


Крис Смолинг (Манчестър Юнайтед)

В мача с Хъл Сити Смолинг откри резултата, оказвайки се на нужното място и в нужния момент. Това даде още по-голям импулс в играта на домакините, а Крис продължи да играе чудесно, влизайки в статистиката с шест изнесени топки.


Род Фани (Олимпик Марсилия)

Марсилия продължава да удържа първото място в таблицата за класиране. В петък южняците постигнаха поредната си победа на "Велодром", побеждавайки Нант с 2:0. Резултатът бе открит от Флориан Товен, а в края на първото полувреме разкошен удар с глава нанесе Фани, който оформи победата за своите.


Калъм Чембърс (Арсенал)

19-годишният футболист Калъм Чембърс в двубоя срещу УБА направи поредният си здрав мач. За играч на срещата бе избран Дани Уелбек, но статистиката показва друго. В двубоя с "дроздовете" Чембърс спечели всичките единоборства в своята зона, освен това пет пъти изнесе топката от наказателното поле и се включи в абсолютно всички атаки на своите!

 

Подгласници: Рус (Айнтрахт), Морас (Хелас Верона), Василевски (Лестър).

 

ПОЛУЗАЩИТА

Артуро Видал (Ювентус)

В торинското дерби Видал се отчете с гол и асистенция, което помогна на "бианконерите" да победят съперника си с 2:1. Освен това чилиецът регистрира 93% точност на подаванията и създаде пет положения за гол.


Миралем Пиянич (Рома)

Босненският полузащитник на Рома стана един от героите на европейския уикенд. Двата му гола донесоха победата на столичани в супермача с Интер. Освен това Миралем пресече четири топки, а точността на паса му бе 95%.


Ларс Штиндл (Хановер 96)

Хофенхайм и Хановер в събота зарадваха публиката с голово шоу, отправяйки във вратата си седем гола. По-големи късметлии в престрелката се оказаха "селяните", но за играч на мача бе избран футболист на саксонците - Ларс Штиндл. Освен дубъла, на сметката си той има 100 % спечелени единоборства. Жалко, че толкова сърцата игра не бе възнаградена поне с точка.

 

Лерой Фер (КПР)

Срещу Лестър лявото крило на КПР може би демонстрира най-добрата си игра през сезона. Обикновено, с приближаване на края на мача, футболистите понижават представянето си, но с Лерой се получи обратното - 24-годишният футболист продължи да издевателства над десния фланг на защитата на "лисиците", да снабдява с топки Остин, а голът му в 45-та минута помогна за успеха и спечелването на жизненоважните три точки.


Подгласници: Швеглер (Хофенхайм), Фернандес (Фиорентина), Матич (Челси).

 

НАПАДЕНИЕ

Клаас-Ян Хунтелаар (Шалке 04)

В мача с Майнц 05 холандецът нанесе шест точни удара по вратата на съперника и отбеляза три гола (за сравнение, звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо също има шест удара, но остана без гол, а обикновено португалецът се нуждае от поне шест изстрела, за да се разпише). На сметката на Хунтелаар също така има една асистенция и шест докосвания на топката в чуждото наказателно поле.

Подгласници: Карлос Вела (Реал Сосиедад), Агуеро (Манчестър Сити), Менез (Милан)

 


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Винченцо Монтела (Фиорентина)

Фиорентина пристигна на терена на намиращия се в добра форма Каляри и помете съперника си с 4:0 - само преди седмица сардинци завършиха 3:3 в Неапол! Монтела направи няколко прости неща. Излезе със схема 3-5-1-1, но за разлика от друг път, Куадрадо игра изтеглен до средната линия, така че постройката на гостите повече приличаше на 3-6-1. С този ход наставникът на "виолетовите" неутрализира крилата на домакините, което е силното оръжие на тима на Зденек Земан. Второ, при овладяване на топката Хоакин и Алонсо моментално се изтегляха напред и тогава атакуващата линия на Фиорентина се състоеше от четирима играчи, подсигурявани в гръб от Валеро и Фернандес. Трето, след второто попадение гостите хванаха на контраатаки своя противник, довършвайки го с още две попадения. Само преди десет дни италианските колеги писаха, че кариерата на един от перспективните треньори върви назад. Монтела опроверга това.

 

  Сподели
181