ЦСКА Москва спечели за 6-ти път Суперкупата на Русия (видео)


Н. Гавазов

ЦСКА Москва спечели за 6-ти път Суперкупата на Русия (видео)

Днес в Краснодар на стадион "Кубан" се състоя срещата за Суперкупата на Русия между ЦСКА и Ростов. Московските "армейци" постигнаха трудна победа с 3:1 над своя противник и за шести път в 12-годишната история на трофея, спечелиха приза.

Едва ли ще е изненадващо, ако кажем, че през първото полувреме двата отбора не показаха нищо смислено и откровено разочароваха с играта си. 22-та действаха академично, постоянно грешаха в подаванията и не създаваха нищо смислено в атака. В играта на футболистите отсъстваше не само скорост, но и мисъл. Така например, при единствения удар на столичани през първата част, топката мина на няколко метра покрай вратата на Плетикоса. За сметка на това ростовчани имаха повече късмет и след удар на Дмитрий Полоз в 36-та минута, Хрове Милич с добавка изпрати топката във вратата на Акинфеев.

След почивката ЦСКА се събуди и столичани заиграха с малко по-голяма скорост. В наказателното поле на ростовчани с всяка измината минута започна да става все по-горещо, като Думбия и Тошич пропуснаха отлични възможности за гол. Все пак резултатът бе изравнен в 56-та минута от Вернблум, а червените картони на Гацкан и Канга от Ростов предрешиха изхода на мача.

В 74-та минута Тошич изведе ЦСКА напред, а Думбия в 79-та оформи окончателното 3:1 в мач, който ще бъде запомнен с много грубости и игра, стояща по-близо до стандартите в аматьорския футбол, отколкото до професионалния.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
191