Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 24.04 - 28.04


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 24.04 - 28.04

Европейският уикенд ще бъде запомнен с ужасяващата грешка на Джерард, която увеличи шансовете на Манчестър Сити за спечелване на титлата, дебютът на Райън Гигс, самоубийството на Евертън в мача със Саутхемптън, подвизите на Съндърланд, обратът на Барселона срещу Виляреал и отдалечаването на Севиля от Шампионска лига, пробуждането на Байерн през второто полувреме, изострянето на борбата за евроместата в Серия А и разбира се, поредният отличен мач на Бербатов.


Представяме ви: Dream Team за периода 24.04 - 28.04. Тактическа постройка 4-5-1.


ВРАТАР

Марк-Андре тер Щеген (Борусия Мьонхенгладбах)

Трябва да признаем, че имахме известни колебания относно този пост. Налагаше ни се да избираме измежду Уго Лорис, който се прояви силно в 35-я кръг на Висшата лига, Марк Шварцер от Челси и Тер Щеген. Спряхме се на немския национал, който в мача с Шалке 04 спаси шест опасни удара, а също така и шест пъти прихвана топката след центрирания. За умелото му управление на защитата няма смисъл да говорим.

Подгласници: Шварцер (Челси)


ЗАЩИТА


Сенад Лулич (Лацио)

Защитникът на Лацио в мача с Ливорно се отчете с асистенция, а също така направи четири чисти шпагата и четири пъти изчисти топката от наказателното си поле.


Деян Ловрен (Саутхемптън)

Защитникът на "светците" в мача с Евертън извърши четири шпагата, девет пъти блокира топката и 13 пъти изнесе топката към противниковата врата. Точността на паса му пък бе 90%.


Серхио Рамос (Реал Мадрид)

Рамос в съботната среща с Осасуна се отчете с един отбелязан гол, доказвайки за пореден път, че обича да се подвизава в противниковото наказателно поле. Същевременно, испанецът незабрави и за основните си задължения - бранителят извърши седем шпагата и пет пъти блокира топката.


Лоран Кошчелни (Арсенал)

През настоящия сезон Кошчелни е най-добрият защитник на Арсенал. Само преди година повечето фенове на тима критикува французина едва ли не след всеки мач. По всичко изглежда, че Лоран солидно е поработил върху грешките си и сега е голяма рядкост да видим безумните му грешки от миналия сезон. В двубоя с Нюкасъл Лоран откри резултата в мача, а всички опити на "свраките" да пробият отбраната на Арсенал през центъра претърпяха провал.


Подгласници: Сабалета (Манчестър Сити), Фонте (Саутхемптън), Коулмън (Евертън), Иванович (Челси), Арбиля (Райо Валекано), Ираола (Атлетик).

 

ПОЛУЗАЩИТА

Яя Туре (Манчестър Сити)

Феновете на Манчестър Сити с основание се опасяваха, че лидерът на тима ще пропусне немалко мачове след травмата си в двубоя с Ливърпул. Ивоариецът обаче се възстанови в кратки срокове и в двубоя с Кристъл Палас бе неудържим. Туре не само отбеляза прекрасен гол във вратата на "орлите", но и асистира за попадението на Един Джеко.


Хуан Куадрадо (Фиорентина)

Колумбиецът е един от най-интересните футболисти за скаути, мениджъри и треньорски щабове. Не е ясно по какъв начин Фиорентина ще успее да го запази. А тези, които се учудват за големия интерес към Хуан, трябваше да гледат мача на "виолетовите" с Болоня, в който полузащитникът отбеляза два гола и записа асистенция, а петте му пробива в наказателното поле на противника може би все още стряскат сънищата на играчите на Болоня.


Марко Ройс (Борусия Дортмунд)

В мача с Байер полузащитникът на дортмундчани вкара от "бялата точка", записа асистенция и четири пъти успя да създаде хаос в противниковата отбрана. Вчера Ройс успокои феновете, заявявайки, че се чувства прекрасно в Борусия.


Миралем Пиянич (Рома)

24-годишният футболист е един от главните виновници да не се получи дерби срещу Милан. Малко преди почивката на мача с "росонерите" Пиянич откри резултата, а през всичкото останало време всичко най-хубаво, което столичани сътвориха пред вратата на Абиати бе дело или следствие на работата на Миралем.


Хуан Мата (Манчестър Юнайтед)

Почти е невъзможно в нашия символичен отбор да попаднат играчи, които влизат като резерви в 60-та минута, но Хуан Мата заслужава да бъде сред 11-те на седмицата. На испанеца бяха необходими само 30 минути, за да оформи дубъл във вратата на Норич, с което напомни за двете си отлични години в Челси.

 

Подгласници: Шелви (Суонзи), Йозил (Арсенал), Орелана (Селта)

 

НАПАДЕНИЕ

Уилфрид Бони (Суонзи)

Спокойно може да определим Бони за играч на седмицата. Двата му гола срещу Нюкасъл донесоха победата и важните три точки, а африканецът направи подобно нещо и срещу Астън Вила, с което гарантира оставането на "лебедите" в елита.

Подгласници: Роналдо (Реал Мадрид), Бербатов (Монако), Рууни (Манчестър Юнайтед).


СТАРШИ-ТРЕНЬОР:

Гус Пойет (Съндърланд)

Независимо от трудния календар, Съндърланд уверено крачи към своето спасение. След равенството като гост на Манчестър Сити и победата на "Стамфорд Бридж", за Съндърланд бе много лесно да помете бедстващият тим на Кардиф. "Котките" все още са в опасната зона, имат мач срещу шампиона, но с играта, която демонстрират в последните си срещи заслужават уважение. Както впрочем и Гус Пойет, който може би ще запази тима си в елита на английския футбол.

 

  Сподели
184