Моуриньо: Съперкупата ще е мач между Челси и Байерн, а не между мен и Гуардиола


Н. Гавазов

Моуриньо: Съперкупата ще е мач между Челси и Байерн, а не между мен и Гуардиола

Новият мениджър на Челси Жозе Моуриньо сподели очакванията си от срещата за Суперкупата на Европа с Байерн Мюнхен и Хосеп Гуардиола. Както е известно, през изминалия сезон лондончани спечелиха Лига Европа, а мюнхенци Шампионска лига и в края на август двата тима ще премерят сили за Суперкупата на Европа. Това ще бъде среща и между Жозе Моуриньо и Хосеп Гуардиола, което придава допълнителна интрига на сблъсъка.

"Това няма да бъде между Моуриньо и Гуардиола, а мач между Челси и Байерн. Моуриньо нищо не е направил,з а да вземе участие в тази среща, същото се отнася и за Гуардиола. Това направиха футболистите и бившите треньори на отборите. Аз само ще помагам на играчите си да спечелят трофея - нищо повече. Освен това срещата няма да има никакво значение за нашата работа през сезона", заяви Моуриньо.

"Трябва да започнем подготовката си за новия сезон, трябва добре да работим. Имаме определени задължения. От социална гледна точка пътуването до Америка и Азия са важни", каза още португалският специалист.

 

  Сподели
84