Бивш президент: Монако може да се премести в Серия А


Н. Гавазов

Бивш президент: Монако може да се премести в Серия А

Бившият президент на Спартак Москва Андрей Червиченко, който е добре известен с връзките си в Монте Карло, където разполага със собствено жилище, сподели мнението си за футболния клуб Монако и за неговия собственик руският олигарх Дмитрий Риболовлев.

"С Риболовлев не се познаваме лично. Какви са впечатленията ми отстрани? Към момента само положителни. Ако успее да запази всичко и проектът му да заработи, той ще се превърне в герой. Само в Русия се смята, че парите са в глупаците, а на практика нещата стоят различно и в Европа не гледат по този начин на нас.

Специално във Франция обаче има голяма ревност към Монако - към държавата и към футболния клуб. Местните граждани не плащат данъци във френската хазна, а в същото време клубовете от френския шампионат харчат за това перо много пари. Това дразни.

В момента във Франция се правят всякакви опити да подгонят Монако към общите правила. Това не ме изненадва, тъй като французите са прародители на всякакви пакости, като комунизма и социализма. В страната преобладава ненавист към чуждото благополучие. Мисля, че ако нещата продължават в този дух, Монако скоро ще се премести в първенството на Италия - до там са 20 минути с кола, а и условията на Лигата са по-благоприятни. Освен това футболистите не плащат данъци и много добре завършват кариерите си", заяви Червиченко.

 

  Сподели
92