Али Сисоко премина от Порто в Лион


.

Али Сисоко  премина от Порто в Лион

Бранителят на Порто Али Сисоко вече е футболист на френския Лион, съобщиха спортните агнции. Сисоко премина във френския клуб за сумата от 15 милиона и с опция за стария му клуб при евентуална продажба на трети отбор "драконите" да получат 20 % от бъдещия трансфер. Контракта е за 5 години и Сисоко е преминал в събота успешно всички медицински изследвания и в понделеник ще направи първата си тренировка с новия си отбор.

Сисоко беше пред подписване на договор с Милан и почти бяха уредени нещата, когато според миланския медицински екип имал проблеми със зъбите, след което се завихри скандал между ръководствата на "росонерите" и това на "драконите", след като италианския клуб поиска отбивка в цената заради лошите медицински показатели на футболиста. В крайна сметка делегацията на Порто се прибра в Португалия, а Сисоко замина на почивка. Останаха съмненията, че всичко е било инсценировка на миланския клуб за да се свали цената от 15 на 12 милиона евро за 21 годишния футболист.

*Заб. Снимка: Али Сисоко подкосява Димитър Бербатов в среща от Шампинската лига между Порто и Юнайтед играна ма 15 април 2009 г на Dragao Stadium в Порто

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
147