Седмицата в цифри: 2 113 дни без трофей, 900 мача за Гигс, 1 точка за Милан


Н. Гавазов

Седмицата в цифри: 2 113 дни без трофей, 900 мача за Гигс, 1 точка за Милан

Продължава рубриката „Седмицата в цифри", в която читателите на FUTBOL TV ще могат да научат най-любопитните цифри от изминалата седмица. В нея ще намерят място статистически показатели от всякакъв вид, но всички те са свързани с най-великия спорт на земята - футбола. Нашата задача е да ви разкажем кои цифри и по какъв повод са център на внимание.

2 113 дни изминаха от деня, в който Ливърпул за последен път завоюва трофей. След успешния финал в Купата на Англия преди шест години, чак през 2012 година мърсисайдци попълниха своята колекция от трофеи.

2 000 победи във всички състезания постигна Челси. Под „горещата ръка" на лондончани попадна Болтън, благодарение на головете на Давид Луис, Диде Дрогба и Франк Лампард.

900 мача с фланелката на Манчестър Юнайтед записа Райън Гигс. За полузащитника празника се оказа двоен: уелсецът игра блестящо и отбеляза победния гол, с което хвърли феновете си в делириум. След мача Сър Алекс пожела на Гигс да достигне кота 1000 изиграни мача за „червените дяволи".

471 минути без гол е Интер в официални мачове.

150 гола отбеляза Франк Лампард в първенството на Висшата лига на Англия. Това се случи срещу Болтън през изминалия уикенд.

58,3 паса средно на мач раздава левият защитник на Реал Мадрид Марсело. Това е много повече от Роналдо (38,9), въпреки, че португалеца се намира в по-предни позиции от бразилеца. Любопитното е, че Марсело е създал много повече голови възможности от Кристиано и много по-успешно се справя при дриблирането с топката, отколкото голмайстора на „белите".

40 секунди преди да затвори трансферния прозорец в Русия, Зенит успя да подаде документите на Аршавин за трансфер.

28 официални мача без загуба е Ювентус. В тях торинци постигнаха 16 победи.

27% е точността на капитана на Астън Вила Стилиян Петров при удари извън наказателното поле, което прави българина най-смъртоносния играч във Висшата лига на Англия, когато става дума за подобни изстрели.

22 гола в десет мача бяха отбелязани през уикенда в Лига 1. Само осем от тях паднаха в мача Олимпик Лион - ПСЖ.

16 гола в 31 официални мача отбеляза Мирослав Клозе с фланелката на Лацио.

12 години продължи изгнанието на Ото Рехагел. Завръщането на специалиста в Бундеслигата обаче няма нищо общо с триумфа му от Евро 2004, когато спечели турнира с Германия - през уикенда неговият Херта отстъпи с 0:3 на Аугсбург.

7 поредни победи записа Борусия Дортмунд и е само на два успеха да установи свой собствен рекорд в Бундеслигата. Хората на Юрген Клоп, които са лидери в класирането спечелиха 45 от 51 възможни точки в последните си 17 мача.

4 поредни победи постигна Наполи във всички турнири.

3 играчи от Англия бяха обвинени в хомофобни изказвания в интернет. Това са Федерико Македа, Найл Рейнджър и Мани Смит.

2 играчи в историята на дербито на Северен Лондон между Арсенал и Тотнъм са вкарали два гола за своите отбори. Първият герой е Джими Робертсън, който направи това през 60-те години. Съвременният герой е Емануел Адебайор, който реализира 11-метров наказателен удар.

1 точка спечели Милан в последните си три домакинства срещу Ювентус.

 

  Сподели
250