Латвийски анонимник гони Роналдо и Меси за Златната обувка


М. Мехмед

Латвийски анонимник гони Роналдо и Меси за Златната обувка

Португалската звезда Кристиано Роналдо продължава да държи здраво първото място в битката за Златната обувка. След попадението срещу Райо Валекано, което се оказа безценно за минималната победа на Реал Мадрид, бързоногото крило запази лидерската си позиция при голмайсторите в Европа и тази седмица. С този гол Роналдо вече има 29 попадения от началото на сезона.

На второ място в листата е не кой да е, а аржентинското чудо Лионел Меси. Той вкара победния гол за Барселона срещу Атлетико Мадрид и увеличи головата си сметка на 28.

Сочените за най-добрите на света звезди са зорко следени от анонимника за мнозина фенове Александърс Цекулаевс. Латвиецът има 46 попадения през този сезон за естонския Транс. Заради не толкова голямата популярност на първенството обаче головете му се точкуват по 1, или 2 пъти по-малко отколкото при Роналдо и Меси. Цекулаевс обаче си уреди трансфер в малтийското първенство и дебютира с гол за Ла Валета. Изглежда, че 25-годишният голаджия ще се бори здраво за Златната обувка.

Четвърти сред голмайсторите на Европа е капитанът на Арсенал Робин ван Перси с 23 попадения.

Десетката се допълва още от Йълмаз/Трабзонспор/, Думбиа/ЦСКА Москва/, Гомес/Байерн/, Хунтелаар/Шалке 04/, Ди Натале/Удинезе/ и Руни/Манчестър Ю/.

 

  Сподели
180