Лисандро аут за месец


-.

Лисандро аут за месец

„Лошо изкълчен ляв глезен"-такава е присъдата за Лисандро при преминаването му на рентген, след като получи контузия в мача между Олимпик Марсилия и Монпелие, който бе част от четвърти кръг на Лига 1. В следствие на шока от раняването на Лисандро в събота вечер на „Стад Жерланд" и след победата над Монпелие с 2-1, отборът на Лион може да бъде изненадан и сега. След неприятната случка с аржентинския нападател, ранен в сблъсък със защитника на Монпелие Виторино Хилтън, изследванията не показаха никаква фрактура, се казва в изявление, публикувано миналата нощ от Олимпик Лион.

„Лизандро Лопес има лошо изкълчен ляв глезен", разказват още от тима му, като уточняват, че играчът, който излезе на носилка в 87-мата минута „ ще премине допълнителни изследвания в началото на седмицата, за да се уточни колко тежко е състоянието му и колко дълго ще отсъства". Веднага след излизането му от терена, Лисандро беше закаран в лионската болница „Жан Мермоз", за да премине там различни рентгенови изследвания.

Капитанът на Лион няма да вземе участие в мачовете на националния си отбор срещу Венецуела и Нигерия, както и в срещата на Лион от петия кръг на Лига 1 срещу Дижон. Аржентинецът ще пропусне и гостуването на „хлапетата" на Аякс на 14 септември, който е двубой от груповата фаза на Шампионската лига.

ВИОЛЕНА НЕНЧЕВА

  Сподели
193