Ситуацията на Бензема в Саудитска Арабия се влошава


Н. Гавазов

Ситуацията на Бензема в Саудитска Арабия се влошава

Бившият нападател на Реал Мадрид Карим Бензема продължава да има проблеми в Саудитска Арабия, като този път французинът влезе в конфликт с наставника на тима Марсело Гаярдо.

През 2023 г. Бензема се скара с Нуно Еспирито Санто, който го нарече мързелив, преди в крайна сметка да бъде уволнен. Разбира се, французинът бе под натиск и от собствените си фенове, поради липса на усилия и недостатъчно представяне.

След като той се върна от почивката им през декември с две седмици закъснение, след като бе на почивка в Мавриций, отношенията станаха още по-напрегнати. В този момент той беше силно свързван със завръщане в европейския футбол, като Олимпик Лион, Арсенал и Манчестър Юнайтед всички се интересуваха от ситуацията му. Неговата заплата от 100 милиона евро на година обаче му гарантира, че ще остане в Близкия изток.

Въпреки това не след дълго напрежението отново се повиши. Според Marca , новият мениджър Марсело Гаярдо го е помолил да тренира сам тази седмица, нещо, което Бензема категорично отказа да направи. След спор Бензема напусна терена.

Бензема вече проведе период на тренировки самостоятелно, след като клубът му го наложи след отсъствието му от предсезонната подготовка. Въпреки това Гаярдо и Бензема все още не се виждат очи в очи и играчът не се е извинил за поведението си.

Изглежда, че Бензема ще бъде в Саудитска Арабия поне още шест месеца, но пътят обратно към изкуплението изглежда доста дълъг и той може да смята, че това е по-кратък път през Европа.

  Сподели
141