Клубовете от ВЛ отново ще бъдат поканени в Суперлигата


Н. Гавазов

Клубовете от ВЛ отново ще бъдат поканени в Суперлигата

Организаторите на Европейската Суперлига планират да преговарят с клубове от Висшата лига за участието им в проекта.

Тази седмица Европейската Суперлига получи втори дъх благодарение на решението на Европейския съд, но всичките шест клуба от "голямата шестица“ на Висшата лига се врекоха във вярност към УЕФА.

През април 2021 г. Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Тотнъм, Арсенал и Ливърпул се посочиха сред 12-те клуба основатели на Суперлигата, но поради огромно обществено възмущение те обявиха оттеглянето си от проекта още след 48 часа.

Въпреки това, организаторът на Суперлигата A22 продължава да се надява да привлече британски клубове в своето състезание с 64 участници.

"Предложеният от нас формат не включва каквато и да е форма на оттегляне от националния шампионат – и също така е изцяло меритократичен. Нашето предложение ще създаде ново състезание за мачове в средата на седмицата, базирано на промоция и изпадане. Това създава паралели с националните първенства, но английската висша лига ще продължи да се управлява от нейните клубове.

Предложението на A22 е отправна точка за диалог с всички клубове. Разликата преди съдебната присъда и след това е, че сега клубовете могат да избират своя собствен път, без да се страхуват от санкции. Това беше несправедлива система", заяви представител на A22.

  Сподели
188