Транссексуална бе принудена да напусне футбола


Н. Гавазов

Транссексуална бе принудена да напусне футбола

Транссексуалната футболистка на Росингтън Мейн Лейди Франческа Нийдъм се оттегли от футбола, след като съперниците й отказаха да играят срещу нея.

"Това злощастно развитие ме подтикна да разследвам въпроса за дискриминацията, тъй като смятам, че представлява нарушение на Кодекса на поведение за многообразие и приобщаване и защита на възрастните във футбола на лигата на жените и момичетата в Шефилд и Халамшир.

Ето защо, в най-добрия интерес на моя клуб и моите подкрепящи съотборници, взех решение да се оттегля от футбола в обозримо бъдеще. Това решение се основава на желанието да се защити отборът и траекторията на развитие на клуба.

Разочароващо е, че тази ситуация е в разрез с политиката за многообразие и включване, като се има предвид, че усърдно спазвах всички изисквания на ФA за играта.

Искрено се надявам, че проблемът с предполагаемата дискриминация срещу мен може да бъде решен мирно и бързо с пълната подкрепа на Футболната асоциация и политиката, която те написаха и одобриха“, заяви Нийдъм.

  Сподели
163