Наставникът на Бока Хуниорс подаде оставка


Н. Гавазов

Наставникът на Бока Хуниорс подаде оставка

Старши-треньорът на Бока Хуниорс Хорхе Алмирон подаде оставка, след загубения финал за Копа Либертадорес срещу Флуминензе (1:2).

"Напускам! Не, почакайте, нека помисля... Не, не... Нямам какво повече да добавя", заяви Алмирон пред репортерите на летището.

След това новината бе потвърдена и от Бока Хуниорс.

"Клуб Атлетико Бока Хуниорс информира членовете и привържениците си, че тази неделя, 5 ноември, след 21:00 ч. Хорхе Алмирон съобщи, че той и неговият треньорски щаб, с договор, валиден до края на сезона, са взели лично решение да не продължат работата си като треньори. Нашата институция оценява услугите, предоставени от всички тях и им пожелава най-големи успехи за в бъдеще", обявиха от клуба.

Наставникът на втория отбор Мариано Херон ще заеме мястото на Алмирон до края на годината. Той застава начело на отбора за втори път през 2023 г., след като ръководи Бока при равенството 0:0 срещу Монагас във Венецуела. В края на годината пък са предвидени и президенстки избори в клуба, като след тях новият президент ще вземе решение и за новия наставник.

  Сподели
166