Оуен посочи кои играчи заслужават "Златната топка"


Н. Гавазов

Оуен посочи кои играчи заслужават

Бившият нападател на Реал Мадрид, Ливърпул и националния отбор на Англия, както и носителят на "Златната топка" за 2001 г., Майкъл Оуен , говори кои двама играчи заслужават да получат тази награда за изминалия сезон, а също така посочи играча, който в крайна сметка ще го получи.

"Кой заслужава "Златната топка" и кой ще я спечели? Е, мисля, че двама души вероятно заслужават да спечелят "Златната топка" тази година. Имаше няколко години без забележителни постижения, имаше и по-слаби години. Но мисля, че тази година имаше двама открояващи се кандидати според мен: Ерлинг Холанд вкара 52 гола в 53 изяви, за да спечели требъл - това беше доста впечатляваща година за него.

Но не мисля, че ще спечели, мисля, че ще заеме прилично второ място. Защото Меси очевидно е провел годината, за която вероятно е мечтал през цялата си кариера. Той вероятно е имал най-добрите си години преди, статистически погледнато, но спечелването на Световното първенство и превръщането му в топ звезда е почти идеалният край на такава кариера, нали? Така че ще бъда изненадан, ако той не спечели“, заяви Оуен, цитиран от AS.

Припомняме, че церемонията по връчването на "Златната топка" ще се състои на 30 октомври.

  Сподели
145