Марсилия триумфира с Купата на страната


А. Терзийски

Марсилия триумфира с Купата на страната

Олимпик Марсилия спечели Купата на Лигата във Франция, след като надделя с минималното 1:0 над тима на Монпелие във финала на турнира, провел се на "Стад дьо Франс" в Париж. Марсилци грабнаха трофея след късен гол на Тайе Тайво, който падна в 81-ата минута на срещата.

Триумфът на Олимпик Марсилия бе напълно заслужен, след като тимът бе далеч по-активния през почти всичките 90 минути на двубоя, като освен това създадоха куп голови опасности пред вратата на съперника. Лучо Гонзалес стреля много опасно от пряк-свободен удар в 19-ата минута, но без успех, а в 33-ата Матийо Валбуена тресна гредата на вратата на Монпелие. Най-добрата възможност за символичните гости от Монпелие дойде в 22-ата минута, когато Саихи излезе на чиста позиция, но яутът му бе отразен по фантастичен начин от Стив Манданда. Картината на терена през второто полувреме не се промени и тимът на Марсилия отново имаяе по-добрите ситуации за гол, но Андре Айеу и Андре-Пиер Жиняк се отличиха със сериозни пропуски пред вратата на противника.

В крайна сметка обаче, макар и малко късно, усилията на марсилци бяха възнаградени с гол на Тайе Тайво в 81-ата минута. Тогава при едно центриране в пеналта на Монпелие, футболистите на символичните гости не изчистиха по най-добрия начин коженото кълбо, което попадна точно на крака на Тайво и той от воле не остави никакви шансове на вратарят на съперника за крайното 1:0. 

  Сподели
162