Анонс на 7-ия кръг в Бундеслигата


А. Павлов

Анонс на 7-ия кръг в Бундеслигата

Есеннният дял от сезона в Бундеслигата е почти преполовен. Тази седмица ще се изиграе седмият кръг в немското първенство. Лидер до този момент е Майнц, който има невероятния актив от 18 точки. В последния кръг момчетата на Томас Тухел излъгаха Байерн с 1:2. В дербито на предния рунд Вердер се наложи трудно с 3:2 над Хамбургер. Щутгарт пък бе попилян от Леверкузен с 1:4. В този кръг срещата, която приковава голямото внимание на футболния запалянко, противопоставя Дортмунд и Байерн. Дуелите Хамбургер - Кайзерслаутерн и Леверкузен - Вердер оформят този рунд като наистина доста горещ.

Хановер - Санкт Паули

01.10.2010 г., 21:30 часа
Стадион: "АВД Арена", Хановер
Съдия: Маркус Вингенбах

Хановер и Санкт Паули ще открият седмия кръг. Имената на двата тима не звучат много обещаващо, но пък точно сега има предпоставки да се получи един вълнуващ двубой. Домакините се представят блестящо дотук, като се намират на трето място в таблицата. Гостите също показват стабилност в изявите си, заемайки 10-ото място във временното подреждане. Въпреки високото класиране, което имат и двата тима, целта пред тях е спасяването от изпадане. Така че колкото повече точки се печелят, и то срещу преки конкуренти за оцеляване, толкова по-спокоен ще бъде краят на сезона.

Коефициенти от bet365:

Хановер - 2.10
Равен - 3.25
Санкт Паули - 3.50

Прогноза: Хановер - Санкт Паули 3:1

 

Фрайбург - Кьолн

02.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Баденова-Щадион", Фрайбург
Съдия: Йохен Дреес

Един от непредвидимите мачове, толкова типични от старта на този сезон. Нещо, за което спомагат изравнените сили в лигата. Фрайбург засега се представя добре и се намира на осмо място след шест изиграни кръга. Кьолн пък е само на пункт от зоната на здрача. През миналата година домакините тръгнаха силно, после загубиха ритъм и накрая все пак успяха да се спасят. От своя страна, козлите по време на цялата минала кампания се намираха в златната среда. В отбора на Звонимир Солдо има никак нелоши състезатели, с които може да се погледне и малко по-нагоре в подреждането. Изглежда, обаче нещата не се получават и тази среща ще потвърди това.

Коефициенти от bet365:

Фрайбург - 2.25
Равен - 3.30
Кьолн 3.20

Прогноза: Фрайбург - Кьолн 2:1

 

Хамбургер - Кайзерслаутерн

02.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Имтех Арена", Хамбург
Съдия: Гуидо Винкман

Много любопитен двубой. Хамбургер и Кайзерслаутерн започнаха много добре в самото начало на кампанията. Впоследствие резултатите и на двата тима се влошиха, а с това дойде и спадът във временното класиране. Сега хамбургци са девети, червените дяволи - единайсети. Домакините търсят място в Европа и спечелването на трите точки е от жизнено важно значение. Гостите, макар и новак, надали ще се задоволят само с оцеляване. Сигурен съм, че ни чака един пленяващ дуел.

Що се касае до прогнозата ми, може би качествените единици и домакинството, които има Хамбургер, ще изиграят своето значение.

Коефициенти от bet365:

Хамбургер - 1.50
Равен - 4.00
Кайзерслаутерн - 6.75

Прогноза: Хамбургер - Кайзерслаутерн 3:2

 

Майнц - Хофенхайм

02.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Щадион ам Брухвег", Майнц
Съдия: Дениз Айтекин

Едва ли много хора са очаквали, че този мач от програмата на 7-ия кръг в Бундеслигата ще се състои между два тима, намиращи се в челото на таблицата. Представянето на Майнц е респектиращо, това на Хофенхайм също заслужава адмирации. Домакините направиха шест поредни успешни крачки. Сега вече идва въпросът кога ще дойде неуспешната? Като се има предвид, че Майнц се справи с Байерн миналия кръг, задачата на хофенхаймци да спрат устрема на домакините не изглежда никак лека. Проблемът, който може да настъпи при Майнц, е еуфорията. Ако възпитаниците на Томас Тухел се справят с нея, ще спечелят победата. В крайна сметка надали някой ще се изненада много, ако победният ход на домакините продължи.

Коефициенти от bet365:

Майнц - 2.25
Равен - 3.25
Хофенхайм - 3.20

Прогноза: Майнц - Хофенхайм 2:0

 

Гладбах - Волфсбург

02.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Борусия-Парк", Мьонхенгладбах
Съдия: Кристиан Дингерт

Поредният труден за прогнозиране мач. Гладбах измъкна много ценно реми като гост на Шалке в последния кръг. Домакините са 16-и във временното класиране и се нуждаят от стабилизиране на игрите си, а то ще настъпи с печелене на пунктове. Тази мисия минава през изпитанието Волфсбург. Вълците тръгнаха с три загуби. След това записаха три победи. Така подопечните на Стив Макларън заемат седмата позиция след шестия кръг. Предния сезон Волфсбург тресна с 0:4 мьонхенгладбахци на чужд терен. В момента гостите също имат предимство не само откъм моментна форма, а и откъм потенциал на своите отделни играчи. Футболисти от ранга на Джеко, Графите и Диего ще се справят с гостуването на Гладбах.

Коефициенти от bet365:

Гладбах - 3.25
Равен - 3.50
Волфсбург - 2.10

Прогноза: Гладбах - Волфсбург 0:2

 

Нюрнберг - Шалке

02.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "ИзиКредит-Щадион", Нюрнберг
Съдия: Марко Фритц

Шалке започна да набира инерция и следващата цел пред миньорите е успехът срещу Нюрнберг. Домаканите са корав тим и няма да се дадат лесно. Нюрнбергци загубиха последния си мач в шампионата от Айнтрахт с 2:0 и са само на две точки от зоната на изпадащите. Там все още се намират кралскосините. В предишния рунд възпитаниците на Феликс Магат изпуснаха трите точки срещу Гладбах. Подобно развитие на нещата и този път ще бъде истински лукс за гелзенкирхенци. Просто Шалке трябва да почне да побеждава редовно.

Коефициенти от bet365:

Нюрнберг - 3.10
Равен - 3.40
Шалке - 2.25

Прогноза: Нюрнберг - Шалке 1:3

 

Щутгарт - Айнтрахт

03.10.2010 г., 16:30 часа
Стадион: "Мерцедес-Бенц Арена", Щутгарт
Съдия: Феликс Брюх

В четвъртък Щутгарт регистрира втори пореден успех в груповата фаза на Лига Европа. Швабите се наложиха над Одензе с 1:2. Положението у дома обаче е отчайващо. Хората на Кристиан Грос са последни във временното подреждане, като имат едва една победа и цели пет поражения от началото на сезона. Айнтрахт също не е цъфнал и вързал и със своите шест пункта е съвсем близко до местата, които пращат във Втора Бундеслига. Разбира се, напрежението в Щутгарт е в пъти по-голямо от това във Франкфурт. Целите пред швабите са високи, а в момента Матио Делпиер и компания са далеч от тях. Именно по-напеченото положение в Щутгарт е нещо, което може да помогне на домакините.

Коефициенти от bet365:

Щутгарт - 2.00
Равен - 3.40
Айнтрахт - 3.75

Прогноза: Щутгарт - Айнтрахт 1:0

 

Леверкузен - Вердер

03.10.2010 г., 18:30 часа
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Съдия: Мануел Грефе

Този двубой заедно с другия, който ще се проведе по същото време в неделя (Дормунд - Байерн), са черешката на тортата на този кръг. Двата мача изглеждат впечатляващо. В единия от тях Леверкузен приема Вердер. Аспирините разбиха Щутгарт с 1:4 в миналия рунд. Момчетата на Юп Хайнкес се намират на пето място благодарение на 11-те точки, които спечелиха досега. Вердер също победи в предния кръг. Зелено-белите взеха скалпа на Хамбургер в дербито на севера. Независимо от това бременчани са едва 12-и в таблицата.

Както Леверкузен, така и Вердер участва в евротурнирите. Домакините, състезаващи се в Лига Европа, извоюваха стратегически хикс срещу Атлетико на негостоприемния "Висенте Калдерон". Зелено-белите пък бяха разпиляни от Интер с 4:0 в Шампионската лига.

Големите проблеми на Вердер са в отбрана и това се видя ясно в срещата с нерадзурите. За сметка на това бременчани имат силно и надеждно нападение. Надали обаче то ще им донесе победата в неделната вечер.

Коефициенти от bet365:

Леверкузен - 2.00
Равен - 3.60
Вердер - 3.50

Прогноза: Леверкузен - Вердер 2:2

 

Дортмунд - Байерн

03.10.2010 г., 18:30 часа
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Съдия: Флориан Майер

Ето го и големия сблъсък на седмия кръг. Преди около 12-13 години мачът Дортмунд - Байерн беше най-вълнуващата среща в Германия. Спадът в представянето на черно-жълтите впоследствие лиши този двубой от званието супердерби на Бундеслигата.

Сега обаче дортмундци са поели по една пътека, която води право към превръщането на срещите с баварците в големия мач на Германия. Подопечните на Юрген Клоп са втори във временното класиране, като изостават със само пункт от водача Майнц. Тимът играе на ниво и в Лига Европа, където, въпреки че загуби в четвъртък от Севиля, има всички шансове да излезе от групата си. Що се касае до Бундеслигата, Дортмунд сломи Санкт Паули с 1:3 в последния кръг.

От друга страна, положението при мюнхенци не е розово. Хората на Луис ван Гаал са колебливи в изявите си от старта на сезона в Бундеслигата. Червените заемат 11-а позиция в таблицата. В предишния кръг Ван Бомел и сие се препъпанаха срещу Майнц (1:2).

В Шампионската лига обаче нещата вървят по план. Байерн записа втора поредна победа в своята група, измъквайки победата срещу Базел с 1:2.

Ясно е, че гостите не са в топформа, но пък тъкмо дуели като този с Дортмунд предоставят наистина много благоприятна възможност за включване на по-висока предавка.

На финала идва ред и на прогнозата. Тук вариантите са много. Просто изходът от дербито е непредвидим. Очаквам здрав и интригуващ двубой, от който човек трудно може да излезе като победител.

Коефициенти от bet365:

Дортмунд - 2.50
Равен - 3.40
Байерн - 2.70

Прогноза: Дортмунд - Байерн 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
125