Лион с 20-милионна оферта за Гуркюф


А. Павлов

Лион с 20-милионна оферта за Гуркюф

Полуфиналистът от миналия сезон в Шампионската лига Лион иска да подпише с Йоан Гуркюф, според сведенията във Франция. Хлапетата са хвърлили око на 23-годишния плеймейкър, твърди "Франс Футбол". Гуркюф изигра голяма роля в израстването на жирондинците през последните две години.

Френският играч се състезава за Бордо през сезон 2008/2009 г. като преотстъпен от Милан, помагайки на тима си да спечели френския шампионат. Той подписа дългосрочен договор миналото лято и бе с основна заслуга за стигането до четвъртфиналите в последното издание на Шампионската лига.

Лоран Блан напусна клуба, за да стане треньор на френския национален отбор. В същото време се появиха спекулации, че Гуркюф също би искал да си тръгне. Сега се чува, че Лион се целят в подписа на високоценения халф.

Хората на Пюел финишираха на второ място през последния сезон в Лига 1 и не са печелили титлата от кампания 2007/2008 г. Според слуховете лионци са готови да похарчат 20 милиона евро за състезателя, въпреки че остават съмнения, дали жирондинците ще бъдат щастливи с тази сума.

  Сподели
137