Паулиньо помоли Гуанджоу за Барса


Паулиньо помоли Гуанджоу за Барса

Паулиньо отправи молба до Гуанджоу Евъргранде тимът да позволи неговия трансфер в Барселона. Играчът сподели, че би се съгласил и на по-ниско заплащане стига да се осъществи този ход. Гуанджоу вече отхвърли една оферта от 20 милиона евро за играча, чиято клауза за освобождаване е 40 милиона:

"Бях изненадан, че от Гуанджоу не отговарят на Барса. След това пресата обяви отказаната оферта. Не мога да говоря с президента защото пътуваме за срещи, но се надявам, че ако Барса отново дойде, Гуанджоу ще е отстъпчив и трансферът ще се случи.

"Парите никога не са на първо място. Играч може да прави пари във всеки отбор. Най-важното за мен е да съм щастлив с решенията си. През 2011-та когато бях в Коринтианс една оферта от Русия ми даваше 10 пъти повече, отколкото получавах, но аз отговорих: 'Каквото мога да купя с пет, мога и с два'. 

"Китай е финансов гигант, но за мен парите не бяха приоритет, така че ако Барса предложи по-малко от Гуанджоу, за мен няма да е проблем. Аз ще оценя играта в европейска лига и да имам такива играчи до себе си. Мечтата е да играя в Шампионска лига, това ще имам с Барса."

3278