Пренебрегнаха Миро Антонов в класацията за реализатор на годината


FUTBOL-TV

Пренебрегнаха Миро Антонов в класацията за реализатор на годината

Един от най-популярните и четени спортни сайтове у нас "sportal.bg" не включи монтанчанина Мирослав Антонов- Чилика в класирането си за топ реализатори през календарната година. От медията сложиха на първата позиция футболиста на Партизан (Белград) Валери Божинов, който има отбелязани 16 гола през 2015-та. 4 за Тернана в италианската Серия "Б" и 12 в Сръбската суперлига с екипа на "гробарите". На второ място остана Божидар Кралев от Левски с 14 попадения. "Синия" талант вкара 13 гола с екипа на Левски и 1 за младежкия национален отбор.

Истината обаче е, че най-резултатният българин през годината е Мирослав Антонов. Той вкара 9 гола за Монтана в края на миналия сезон в "Б" група, когато монтанци станаха шампиони, и още 8 за настоящия си отбор Макаби Явне във втора дивизия в Израел. Което прави общо 17 попадения през календарната година- един повече от Божинов. След като се свързахме с Чилика за коментар, той не скри раздразнението си. "Това е нещо нормално за българските медии!"- сподели голаджията, който набеди материала за платен. Миро обясни, че до края на годината той има още мачове и сметката му може да нарасне дори още повече и така категорично да заеме полагащото му се първо място сред най-резултатните професионални български футболисти.

Даниел Христов, който е родом от Монтана, а сега е треньор в школата на именития New England Revolution в САЩ, също остана възмутен и застана на страната на Мирослав Антонов. Той осъди публикацията с думите- "българските медии пишат глупости и плетат интриги, за да могат да се продават..."

В крайна сметка от сайта вмъкнаха няколко изречения за Чилика, след като изобщо не го бяха включили преди това, но въпреки това оставиха Валери Божинов на първото място, което изобщо не му се полага.

БОРИСЛАВ ОРЛИНОВ

  Сподели
728