Славия ще вземе най-старото столично дерби


FUTBOL-TV

Славия ще вземе най-старото столично дерби

Славия - Левски
Стадион: "Славия", София
Дата: 11.04.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Георги Кабаков


Славия приема Левски в среща от 3-ия кръг на "А" група. Най-старото столично дерби не предизвиква чак такъв интерес, като причината за това е, че и двата тима останаха във втората шестица на родния шампионат. "Сините" са хвърлили всичките си сили в спасяването на сезона, което включва спечелване на Купата на страната. За целта обаче отборът трябва да преодолее Лудогорец на 1/2-финалната фаза. Оставащите мачове в "А" група са без значение за момчетата на Стойчо Стоев, които доиграват сезона, без да си дават много зор. "Белите" от своя страна имат нужда от още някоя друга точка, за да си гарантират оставане в "А" група. Прогнозата на Futbol-tv е за знак 1.

В Славия няма никакви проблеми с контузени или наказани играчи преди двубоя срещу Левски. Треньорското ръководство на "белите" ще може да разчита на всичките си налични футболисти, които взеха участие в предишните мачове на отбора от втората шестица на шампионата в "А" група.

Утрешната среща между "белите" и "сините" ще отбележи точно един век от началото на съперничеството между двата отбора, което едно от най-старите на Балканския полуостров. На 10 април Славия празнува 102 години от основаването на клуба.

Владимир Гаджев е с травма и пропусна последното занимание на тима преди мача със Славия. Това почти сигурно означава, че националът няма да играе в най-старото столично дерби. Почти същото се отнася и за Минев, който също има травма. Сред титулярите ще се завърне Емил Нину. Румънецът може да играе като ляв бек или централен защитник. Съществува опция мачът с "белите“ да започне и друг новак в Левски - Лукаш Гикиевич.

Стойчо Стоев може да реши да даде почивка на част от футболистите, които играха срещу Лудогорец за Купата на страната преди два дни. Стоев е решил да даде шанс за изява на млади момчета и такива, които по-рядко попадат в стартовия състав на отбора.

"Сега играхме един мач за Купата и сега отиваме за първенство. Играчите осъзнават, че мачът с Лудогорец е минало и предстои среща със Славия, където трябва да се представят добре. Със сигурност ще дам почивка на някои футболисти. Рано е да кажа на кои. Казах им, че трябва да търсим постоянство, за да може във втория мач с Лудогорец да сме в нужното състояние. Трима четирима са с проблеми. Надявам се играчите да се настроили. Такава е професията им. Те трябва да се настройват бързо. Със сигурност дербито губи от блясъка си, защото не е в първата шестица. Но тези мачове са, за да има ритъм в играта и постоянство. Тези мачове са полезни до такава степен, че ми помагат да си изградя представа за нивото на играчите, за тях е важно да ме убедят, че имат място в Левски. Във втората шестица нещата не са с такава важност, но имат важност. Всички осъзнават сериозността на положението и се стараят да се представят добре“, заяви Стойчо Стоев.


ПРОГНОЗА: СЛАВИЯ - ЛЕВСКИ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
280