Левски разпродава звездите си


.

Левски разпродава звездите си

Основна цел в зимната селекция на Левски ще бъде не толкова привличането на конкретен футболист, колкото раздялата с такъв. Ръководството на "сините" ще направи всичко възможно да продаде част от най-добрите си играчи. Първи в списъка е Зе Сораес, който е гласен за Украйна. Това ще бъде втори опит да се трансферира играча в Металург Донецк.

Сините се надяват трансферната сага да приключи и най-после да влязат пари в клубната каса.
Левски иска да прибере от трансфера 300 хил. евро, а мениджърът Мирчо Димитров е дал дума този път да не се стига да издънки и да има реална продажба. Както е известно, в края на декември Зе бе изпратен в Украйна, но бе върнат заради установена контузия след проведените медицински прегледи от лекарите на клуба.

Дарко Тасевски и Юсеф Рабех, като и редица още футболисти на 26-кратните шампиони на България, също са сложени на тезгяха. Тодор Батков вече е бил убеден от мениджърите, че при оферта от порядъка на 300 000 евро трябва моментално да се раздели с мароканеца и да отвори място за младите играчи на този пост. Въпреки, че бе закупен за 800000 евро, Рабех има проблеми с поведението си и стана нарицателен с алкохолните си изцепки и проблемите с полицията, което го прави нежелан в клуба. Според запознати, ако това не стане през зимния прозорец, през лятото цената му ще падне още повече.

Седрик Бардон също вероятно ще се раздели със „сините", но това е през лятото и една от причините за това е високата заплата, която той получава. Според запознати тя е от порядъка на 10 000 евро месечно.

Цялата акция по освобождаването на звездите е поета от собственика Тодор Батков, който всячески се опитва да замаже лошото финансово положение в отбора и единият от вариантите за излизане от кризата е, чрез продажба на скъпо платените футболисти и намаляване възнагражденията на останалите.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
114