Дават ЦСКА на съд заради дългове


.

Дават ЦСКА на съд заради дългове

Спортният министър Свилен Нейков ще даде днес или утре ръководството на ЦСКА под съд заради дълг по ползването на базите, съобщава новината "24 часа" . До края на октомври "червените" трябваше да платят на два транша 50 000 и 100 000 лева, като за това се бяха разбрали собственикът на клуба Димитър Борисов и Нейков. От ЦСКА обаче не са превели и стотинка в касата на спортното министерство.

От 15 февруари 2006 г., когато тогавашната Държавна агенция за младежта и спорта сключва договор с ЦСКА за наем на стадион "Българска армия", комплекс "Червено знаме" и базата на Панчарево, "червеният" клуб дължи на Министерството на физическото възпитание и спорта точно 1 649 800 лв. за такса битови отпадъци и наеми.

Бразилският халф на ЦСКА Маркиньос ще се подложи на операция днес. Причината са скъсани коленни връзки. Футболистът се хвана за коляното в края на двубоя срещу "Базел" и напусна преждевременно терена. Халфът премина на няколко медицински изследвания, преди да се потвърди диагнозата.

Срокът за възстановяване на бразилеца ще стане ясен, след като бъде извършена хирургическата интервенция.

Както е известно, друг полузащитник - Коста Янев, е болен и дори да се появи в игра скоро, ще е пропуснал доста от тренировъчния процес. Викторс Морозс пък също се контузи срещу "Базел".

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
116