ЦСКА надигра Славия с 2:0 и се върна на върха (видео)


.

ЦСКА надигра Славия с 2:0 и се върна на върха (видео)

Отборът на ЦСКА победи Славия с 2:0 на своя стадион "Българска Армия" в столичното дерби между двата отбора от 12-ия кръг на родната А група. Головете за "армейците" отбелязаха Иван Стоянов и Спас Делев.

Още в 5-ата минута на срещата Мишел Платини бе изведен зад защитата на Славия и от чиста позиция стреля встрани от вратата. В 20-а минута Платини стреля с глава, но отново неточно. В 26-ата минута съдията свири фаул за "червените" на границата на наказателното поле. Иван Стоянов би в стената, но главният рефер Александър Костадинов реши, че е извършено нещо нередно и прецени, че изпълнението трябва да бъде повторено. Това докара до протест играчите на гостите, както и наставникът на "белите" Велислав Вуцов. При пребиването на свободния удар бившият играч на Сливен Иван Стоянов стреля елегантно покрай стената и матира стража на гостите Райс М'боли за 1:0. Заради гола Велислав Вуцове реагира бурно и бе изгонен от резервната скамейка, след което в знак на протест си хвърли вратовръзката. До края на първото полувреме с пропуски пред вратата на Славия се отличиха Руи Мигел, Спас Делев и Иван Стоянов.

ЦСКА започна по великолепен начин втората част. Само три минути след подновяването на играта Спас Делев финтира защитник на границата на наказателното поле и с феноменален изстрел вкара много красив гол във вратата на гостите за 2:0. пет по-късно бившият стрелец на Черноморец Мишел Платини стреля от дистанция, но Райс М'боли успя да спаси ударът му. До края на срещата "червените" продължиха да диктуват събитията и само късметът спаси гостите от Славия от по-голямо поражение.

Така ЦСКА си върна първото място във временното класиране. "Армейците" имат равен брой точки с Литекс, но по-добра голова разлика от ловчанлии.

Видео: Тук

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
132