Официално изявление на ЦСКА във връзка с оставката на Пенев


.

Официално изявление на ЦСКА във връзка с оставката на Пенев

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев подаде оставка. Основна причина за решението на специалиста е разминаване между неговите решения и тези на ръководството на тима, съобщи БТА. Той е изпратил запечатано писмо до БТА чрез свой приятел, което бе предадено за публикуване.

Официалният сайт на ЦСКА излезе веднага със становище относно оставката на старши треньора Любослав Пенев. Ето и текста на изявлението:

„Днес ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД в лицето на Г-н Димитър Борисов получи в писмен вид депозирана оставката на старши треньора на представителния отбор на клуба Любослав Пенев. Г-н Борисов е силно изненадан от това решение на старши треньора на ПМО и го намира за прибързано и необмислено, още повече, че до настоящия момент Любослав Пенев се е ползвал с абсолютното доверие и подкрепа на клубното ръководство. Действията на ръководството на ЦСКА са в унисон с изказването на старши треньора от пресконференцията, дадена от самия него в понеделник, а именно, че собствениците имат последната дума по въпроса с деветимата отстранени футболисти. Не считаме връщането на деветимата в първия отбор за намеса в спортно техническите въпроси, тъй като тези състезатели имат професионални договори с ЦСКА и никой не може да ги лишава от правото им на труд. Поради факта, че сбирка на Управителния и Надзорния съвет на клуба не може да бъде свикана по-рано от понеделник /09.11./, въпросът с подадената от Любослав Пенев оставка ще бъде обсъден именно тогава и клубът ще оповести официалната си позиция. Дотогава предстои да бъде проведен и разговор с Любослав Пенев за изясняване на ситуацията. Наш приоритет винаги е било привърженици, отбор и ръководство да бъдем повече от единни, да бъдем едно цяло! Защото в крайна сметка ЦСКА е над всичко! Завършваме с уточнението, че, докато въпросът с подадената от Любослав Пенев оставка не бъде разгледан от УС и НС на клуба, за нас той остава начело на ЦСКА."

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
149