Меридиан мач: Титан се отрича от Любо Пенев


.

Меридиан мач: Титан се отрича от Любо Пенев

Собствениците на ЦСКА вече правят сондажи за нов треньор, съобщава новината "Меридиан мач" . Както е известно, треньорът отстрани девет футболисти от отбора поради нарушаване на спортно-техническата дисциплина, която според него е причина за загубите срещу Миньор и Литекс.

Конфликтът в ЦСКА, от който изглеждаше, че Любослав Пенев ще излезе като победител, е на път да „изяде" главата на треньора. Той дръзна да се саморазправи с бунтарите в отбора, като направо им посочи вратата, но това не се е харесало на собствениците на „Титан".

Действията на Пенев, които не са били съгласувани с тях, плюс серията от негативни резултати и трагична игра са изчерпали кредита на доверие към младия специалист. Димитър Борисов и Иво Иванов са си припомнили, че и през миналия сезон нещата са се развили по същия сценарий, но те нямали намерение постоянно да бъдат в ролята на „симпатичните губещи". Преди две седмици шефовете от „Титан" излязоха с декларация, в която уверяваха Любо Пенев и футболистите му в пълната си подкрепа. След последните събития обаче позицията им се е променила, защото те се уплашили, че ще загубят сериозни суми заради отстранените футболисти.

Борисов и Иванов вече сондират възможността да заменят Любо на треньорския пост. Шефовете категорично му показаха, че не се съобразяват с мнението му, като върнаха през главата му отритнатите. Постепенно те ще изземат оперативната власт от ръцете му, а най-късно през зимата ще се разделят с Пенев по взаимно съгласие.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
127