Пенев: Трябват ми войници!


.

Пенев: Трябват ми войници!

Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев даде пресконференция по повод отстраняването на девет играчи от първия отбор на тима. Както е известно Давид Да Силва, Иван Караджов, Йордан Тодоров, Павел Виданов, Кирил Котев, Иван Иванов, Маркиньос, Тодор Тимонов, Светослав Петров бяха извадени от състава на "армейците", а Пенев реши да поясни защо се е стигнало до тези крайни мерки.

„Две са причините за моето решение", заяви Пенев.

„Първата е разваляне на атмосферата в отбора, а втората - неспазване на спортния режим. Решението ми е тези играчи да са извън състава за неопределено време. Ако отиваме на война, на мен ми трябват войници. Има хора, които стоят срещу мен и ме лъжат в очите. Не мога да се съглася с подобно поведение и то няма да бъде толерирано в ЦСКАОще не е ясно дали ще играят за втория състав или ще останат при нас. Това е решение на собствениците. Не е нужно отново да повтарям имената на футболистите, всички ги знаете вече. Няма да коментирам дали ЦСКА ще се раздели с някои футболисти през зимата, защото това не е важно сега. Има още много мачове, когато се отвори трансферния прозорец, ще решим. Лошото е, че аз демонстрирам доверие към играчите, а те не ми отвръщат със същото. Едно от изискванията ми към играчите е те да са вкъщи до 00:30 часа през седмицата. Могат да правят каквото искат, защото и вкъщи можеш да си легнеш в 4 и на другия ден да не си в кондиция. След мач съм им позволил до 2:30 часа.Повтарям това Е от март месец И режима трябва да се спазва", продължи треньорът.

Също така Пенев заяви, че ще има финансова глоба.

„Трябва да се съобразим с вътрешния правилник. Глобата трябва да е много сериозна. Може сега да се усмихвам, но се отнасям много сериозно към въпроса. Не съм аз единственият, който не вижда игра на терена в последните мачове. Всеки може да сбърка и да излъже, но след това да дойде и да си признае, да се извини. Няма човек, който да не е бъркал, сигурен съм в това. След това обаче, трябва да се признае. Важното е да се поговори. Трябва да имаме прозрачни взаимоотношения. Питах ги няколко пъти - бяхте ли след 00:30 часа там или там. Лъжат ме - не, не, не. Един път ще ме излъжат, два пъти ще ме излъжат, третия път ще ги хвана. Много бяха солидарни един с друг, само да бяха такива и на терена. Аз съм над обидата и лъжата. За мен е важно представянето на ЦСКА. Отборът да върви нагоре. Да играе по-добре, да печелим купи, да се представяме добре в Европа", продължи Любослав Пенев.

"Вчера в Ловеч играха нещо, което не сме тренирали. Който иска да играе в професионален отбор трябва да спазва дисциплина. Терминът е професионален футболист! А тук не виждам нещо професионално"

"Продължавам да работя, няма да се отказвам. Ще работя с това, което имам", завърши настваникът на "червените".

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
123