Литекс би ЦСКА в дербито на кръга, червените без гол над 270 минути (видео)


.

Литекс би ЦСКА в дербито на кръга, червените без гол над 270 минути (видео)

Отборът на Литекс победи вицешампиона от миналата година ЦСКА в дербито на този 11 кръг на Градския стадион в Ловеч. Над 4000 бяха запалянковците по трибуните, които видяха победата на своите любимци, докато около 200 армейски фена деряха гърла за своя отбор.

През целия мач Литекс показа, че се намира в по-добра форма от своя противник и сериозно засилва напрежението в ЦСКА, след тази втора поредна загуба в отбора.

Резултата бе открит от Вилфред Нифлор в 16-та минута. Французинът се възползва от далечен удар на Христо Янев, който със сетни усилия бе избит от Здравко Чавдаров, но топката попадна в дебнещия Нифлор, който от близо нямаше как да сгреши.

До края на полувремето "оранжевите" имаха още добри положения, но Чавдаров ги отрази до последното и запази пасива на "армейците" от само един гол.

През втората част всички очакваха натиск на ЦСКА, но за такъв дори не останаха впечатления. Вместо това домакините продължиха да атакуват като обезумяли, всякаш те губеха в този важен мач. В период от пет минути между 66-та и 71-та минута, Чавдаров спаси на три пъти своята врата след страхотни удари от далече на Христо Янев и Сандриньо.

Гредата също се оказа верен помощник на безумно слабия в този мач отбор воден от Любослав Пенев. След центриране от корнер, Михаил Венков засече топката с глава, която се отби от ръцете на Чавдаров в гредата след което беше изчистена.

Второто попадение изглеждаше така, сякаш беше въпрос навреме да падне и точно и така стана. След свободен удар Сандриньо чукна топката към Христо Янев, а ударът на бившия играч на ЦСКА се отклони в крака на Иван Иванов и излъга вратаря на армейците правейки резултата 2:0 в полза на Литекс.

Докрая на мача, Литекс можеха да отбележат и още един гол, но несъсредоточени действия пред вратата на Чавдаров и компания лишиха ловчанлии от по-изразителна попеда.

Видео: Тук

ЦВЕТЕЛИН ГАВАЗОВ

  Сподели
126