Миньор тресна и акулите на Бала


.

Миньор тресна и акулите на Бала

Миньор (Перник) победи Черноморец с 2:0 като домакин в мач от 11-ия кръг на родната "А" група. Така след като преди седмица разгроми ЦСКА с 3:0 на Армията, сега Миньор тресна и водача в класирането Черноморец, като по този начин нанесе и първа загуба на отбора воден от Красимир Балъков през настоящия сезон. Головете за перничани отбелязаха Атанас Николов в 26-ата минута и Адриан Олегов в 60-ата минута на мача.

В 20-ата минута на срещата Румен Трифонов пропусна да изведе домакините напред, след като ударът му бе отразен от Борел. Все пак осем минути след това перничани успяха да открият резултата. Янкович пусна хитро към Трифонов, той центрира в наказателното поле, където Николов бе заел добра позиция и с глава простреля Борел за 1:0. Десет минути по-късно Витанов можеше да удвои, но Борел се намеси добре. До края на първата част не се случи нищо по интригуващо и момчетата на Антон Велков се оттеглиха на почивка с гол преднина.

На почивката наставникът на "акулите" Балъков реагира и направи две смени, като терена напуснаха Симеонов и Чиликов. На тяхно място се появиха юношата на ЦСКА Мартин Тошев и Дуду. В 59-ата минута на двубоя исканият от отбора на ЦСКА Орлин Старокин бе изгонен за фаул срещу откъсващия се сам срещу Борел Пламен Крумов. При последвалият фаул Марков стреля в гредата, но топката попадна в Адриан Олегов, който се озова на точната позиция и с удар от движение покачи на 2:0. В 77-ата минута Пламен Крумов имаше възможност да направи резултата класически, но останал сам срещу Борел, нападателят не успя да отбележи. До края на мача до нови голове не се стигна и домакините от Миньор заслужено спечелиха втора поредна победа в първенството.

След този успех Миньор се изкачи на 5-ата позиция в класирането, докато Черноморец остава лидер, но може да бъде свален оттам още утре, когато ЦСКА гостува на Литекс в дербито на 11-ия кръг в родната ни "А" група.


АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
123