Общото събрание на ПФК Левски АД започна и завърши без Батков


.

Общото събрание на ПФК Левски АД започна и завърши без Батков

Започна Общото събрание на акционерите на ПФК Левски. То се провежда в зала „Родина" на Националният стадион „Васил Левски". Президентът на клуба Тодор Батков обаче не присъства на. Вчера той даде да се разбере, че събранието ще има рутинен характер.

Общо 126 физически и две юридически лицa имат акции с право на глас в Левски. Капиталът на клуба е на обща стойност 750 000 лв., по данни на търговския регистър на Агенцията по вписванията. Той е разпределен в акции, всяка от тях с цена от 1 лев. 500 000 от тези акции са с право на глас и именно техните притежатели ще имат право да гласуват днес.

От всички акционери обаче само два имат значителни дялове. Това са Тодор Батков, който има 350 500 акции с право на глас, и фирмата "М и В Ин", на която се водят 95 070. Самият Батков съобщи наскоро, че е добил контрола върху това дружество и по този начин вече притежава общо 89% от футболния клуб. Така на практика днес Батков ще може да гласува всичко, което пожелае.

Както стана ясно по-рано тази седмица, той ще поиска нов петгодишен мандат за себе си и останалите от Надзорния съвет Христо Друмев и Александър Ангелов. Това ще бъде вкарано като допълнителна точка в дневния ред.

„Левски не е в криза, въпреки трите поредни загуби. Отборът се опитва да се вдигне през последните дни. Една от целите е изпълнена - Левски стана шампион, но това го постигнаха други хора, тези преди нас", заяви при пристигането си спортният директор на „сините" Георги Иванов - Гонзо.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
173