Левски грабна Суперкупата


.

Левски грабна Суперкупата

Шампионът на България Левски победи носителя на Купата на страната Литекс с 1:0 в мача между двата тима за Суперкупата, който се игра на Националния стадион „Васил Левски" пред около 4 000 зрители, предаде репортер на Novsport.com.

Единственото попадениев мача бе дело на Седрик Бардон в 65-ата минута на мача. Бардон получи пас от Жоро Христов, стреля, Голубович спаси, но топката рикошира отново във французина и влезе в мрежата на „оранжевите".

В края на мача Левски остана с 9 човека на терена, след червения картон на Тиберканин и контузията на Гаджев, но въпреки това „сините" триумфираха с трофея.

Мачът започна в много бавно темпо, като до 30-ата минута двата тима не създадоха никакви голови положения пред двете врати. Зе Соарес се опитваше да тормози защитата на Литекс по дясното крило, а няколко грешки в защитата на „оранжевите" направи дебютантът Николай Бодуров.

Георги Христов също опита късмета си, но ударът му мина покрай вратата на Урош Голубович.

След половин час игра обаче възпитаниците на Станимир Стоилов започнаха да играят по-добре, като всичко по-интересно пред вратата на Георги Петков сътвори капитанът на Литекс Ивелин Попов. На няколко пъти Попов се отскубна от „синята" защита, но Петков бе на мястото си и отрази неговите шутове. Главният съдия Стефан Спасов пък не се повлия от падане в наказателното поле на Христо Янев и не показа бялата точка за изпълнение на дузпи.

Така след първото полувреме двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Промени в стартовите състави на почивката не бяха направени. Само 5 минути обаче след началото на втората част наставникът на Левски Ратко Достанич замени Георги Сърмов с Владимир Гаджев.

В 54-ата минута Янев центрира добре към Сандриньо, който стреля с глава, а топката мина на сантиметри покрай вратата.

В 60-ата минута „сините" организираха отлична атака, но Христов се поколеба и опасност пред вратата на Голубович не бе създадена. Последва ново отлично положение за шампионите, но сръбският страж успя да спаси опасен удар с глава на Топузаков.

В 65-ата минута Левски откри резултата. Седрик Бардон бе изведен сам срещу Голубович, вратаря спаси първия му удар, но топката отново рикошира във французина и влетя в мрежата на „оранжевите".

Само 4 минути по-късно обаче Тиберканин направи нарушение в центъра на терена срещу Сандриньо и реферът Спасов му показа втори жълт картон, с което тимът на Левски остана с 10 човека на терена.

Играчите на Литекс упражниха териториален натиск, който до 80-ата минута не доведе до резултат. 4 минути по-късно Гаджев получава контузия и шампионите ще доиграят мача с 9 човека, тъй като Достанич бе извършил трите си смени. Ако контузията се окаже сериозна Гаджев може да пропусне срещата с ФК Баку в сряда.
До края на мача Литекс изсипваше топката пред вратата на Петков, но до голово положение не се стигна.

Така Левски за 3-и път стана носител на Суперкупата на България.

 

  Сподели
135