Батков: Събудихме банки за да можем да се приберем


.

Батков: Събудихме банки за да можем да се приберем

Собственикът на Левски Тодор Батков бе спокоен при пристигането на тима днес рано сутрин от Баку. Както е известно, след равенството 0:0 с ФК Баку, българският шампион претърпя невероятни летищни неволи и трябваше да се платят 23 000 евро глоба за да излетят.

Цялата история продължи няколко часа, като се оказа, че това е честа практика в столицата на Азербайджан. Батков обаче няма никакво намерение да сезира УЕФА, за да не пострада Азербайджанската футболна федерация, която е била изключително гостоприемна към българския тим.

"Оказа се, че на летището в Баку има странни порядки дори в начина по който обработват чартърните полети. Оказа се, че не признават гаранцията на застрахователя, че ще бъде платена сумата за обслужването на самолета и казаха да платим веднага и по възможност в брой", коментира Батков.

"Второ, съзнателно проточиха обработването, за да не можем да излетим до 24:00 часа, за да сложат 9000 евро глоба. Така че трябваше да платим двадесет и няколко хиляди евро - 23000. Събудихме доста хора в България, доста банки. Направихме каквото можахме", допълни адвокатът.

"Делегатът на футболната среща, д-р Райнер Кох, той ни помогна. Странно, но консулът ни в Азербайджан не дойде на летището. Явно емоцията от мача му бе достатъчна. Не знам, явно често идват по-важни делегации от Левски."

"Не виждам, кой можем да държим отговорен за тази ситуация. Ако подадем жалба в УЕФА могат да накажат Азербайджанската футболна федерация, но какво са виновни хората от Баку. Те бяха пределно любезни и гостоприемни. Явно такива са порядките в тази държава."

"Определено бяхме съзнателно забавяни, за да вземат 9000 евро. В крайна сметка с общи усилия събудихме генералния директор на „България Ер", той пък вдигна на крака банката, аз пък събудих една друга банка. Все пак никой не носи толкова пари кеш в себе си. Блокираха карти, звъняхме по картови центрове по нощите, оторизации.. Добре, че на мен гласът ми е познат, та не ме питаха за ЕГН - то."

"Бях много ядосан, но това, разбира се, няма да повлияе на отношенията ни с Баку. Няма да търсим финансова компенсация, от кого да я търсим? Защо да я търсим?"

Накрая босът на Левски разкри, че миналата година Седрик Бардон е имал подобно изживяване: "Играли са с Пюник Ереван. Излетели са в 3:30, ние поне излетяхме час по-рано. И те са платили 5 000 евро, ние пък 9 000."

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
135