Левски прекъсна черната серия с 4:0


.

Левски прекъсна черната серия с 4:0

Левски победи Санта Хулия с 4:0 в първата среща между двата отбора от втория предварителния кръг на Шампионската лига на стадион "Георги Аспарухов" пред около 10000 зрители с главен съдия на срещата Леван Паниашвили.
Първото полувреме завърши при резултат 0:0, а резултатът бе оформен през втората част на двубоя.
Дарко Тасевски откри резултата в 49-ата минута, а Георги Христов в 64-ата направи 2:0. Отново Христов в 72-ата вкара трети гол във вратата на андорците, а 10 минути по-късно Гаджев оформи крайното 4:0. Реваншът е другата седмица в Андора.

Българският шампион започна много активно срещата, като опасните положения пред вратата на Санта Хулия се редяха едно след друго. В 8-ата минута Тасевски се справи с няколко защитници на Санта Хулия, но вратарят Пургос спаси удара му. След първите 10 минути гостите от Андора най-после отправиха поглед към вратата на „сините" и организираха две опасни контраатаки. Левски веднга отговори с хубав удар на Йовов, който обаче срещна крак на защитник и топката излезе в ъглов удар. Последваха скучни минути в които топката се разиграваше без цел, а възпитаниците на Емил Велев не успяха да стигнат до добри положения за гол. Представилият се отлично в лятната подготовка Николай Димитров постоянно притесняваше защитата на гостите, но не успяваше да нанесе точен изстрел. В 32-ата минута се стигна до най-чистото положение за Левски, когато Йовов с глава уцели напречната греда. В следващата атак а Бардон излезе сам срещу вратаря Пургос, но не успя да го преодолее. Три минути по-късно Димитров с глава не успя да се възползва от отлично центриране на Йовов. В последната минута на първата част Рабех се намеси отлично пред вратаря Петков и неутрализира опасността. До края на полувремето не се стигна до нищо по-интересно пред двете врати, а феновете на Левски изпратиха с освирквания на почивка своите любимци. Така първото полувреме завърши при 0:0.

На почивката в игра влезе Зе Соареш, който замени Димитров. Още в 47-ата минута Христов създаде обстановка пред вратата на гостите, но от непосредствена близост не успя да реализира. Но в 49-ата минута Йовов пусна пас към Минев, който центрира отлично и Тасевски с глава откри резултата. 4 минути по-късно защитникът на гостите Абдиан фаулира Зе Соареш и бе изгонен от игра за втори жълт картон. Така Санта Жулия останаха с 10 човека на терена. Домакините продължиха с още по-вихрени атаки, но до втори гол не се стигна. Все пак в 64-ата минута Христов бе изведен сам срещу вратаря на андорците и не пропусна да увеличи на 2:0. Последваха пропуски на Тасевски и Зе Соареш, когато в 72-ата минута Жоазиньо центрира отдясно в наказателното поле и Христов с глава отбеляза второто си попадение в мача. В 80-ата минута пък Ромеро от състава на Санта Хулия също получи втори жълт картон и така андорците останаха с двама човека по-малко на терена.В 82-ата минута Гаджев изпълни по най-добрия начин пряк свободен удар и вкара четвъртия гол за Левски. 3 минути по-късно Христов бе близо до хеттрик, но с глава от 3 метра стреля над вратата. Малко след това се получи страхотно меле пред вратата на гостите, но късметът бе на тяхна страна Последваха нови пропуски на Гаджев, Зе Соареш и Христов, а в допълнителното време Тасевски удари и гредата. Така срещата завърши при резултат 4:0 за Левски. Заслужена победа на "сините" и спокойствие преди реванша другата седмица.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
126