Левски - Черно море 1:1


.

Левски - Черно море 1:1

На стадион "Георги Аспарухов" се изигра футболната среща между отборите на Левски и Черно море от Варна. Срещата е част от подготовката на двата отбора за новия сезон. За първи път за варненци игра новото попълнение на отбора Здравко Лазаров, а за сините Бардон. Камерунския нападател Жоб не взе участие, въпреки противоречивите слухове които се появиха в късният следобед.

Двата отбора излязоха на терена в следните състави:

Левски : Петков - Бензукан, Рабех, Генев, В. Минев; За Соарес, Гаджев, Тасевски, Н. Димитров, Бардон, Йовов

Черно море : Пиргов - Колибали, Александров, Ларсен, Жуниор, Д. Георгиев, Борносузов, Александров - Алекс, Лазаров, Юруков, Манолов


Двата отбора  не успяха да се победят и срещата завърши при резултат 1:1, а головете отбелязаха Христо Йовов в 46-ата мин за "сините" и Йордан Юруков в 70-ата минута за варненци. Двата тима изиграха много добър двубой, в който обаче не успяха да излъчат победител. Играчите на Емил Велев упражниха териториален натиск още от началото на мача, но трудно стигаха до подстъпите пред вратата на варненския тим. В 15-ата минута Дарко Тасевски нахлу в полето на Пиргов, но в последния момент преди да нанесе удар, стражът улови кълбото. В 23-ата мин. Йовов шутира от границата на наказателното поле, но неточно. В 29-ата мин Манолов създаде първата опасна ситуация за Черно море, но в момента преди да нанесе удара Рабех изби топката. В 34-ата мин. Николай Димитров се озова сам с топката до мястото за изпълнение на дузпи, шутира, но противников защитник бе застанал на голлинията и опази врата си суха. В 38-ата Йордан Юруков шутира опасно от около 25 метра, но в последния момент стража Петков спаси врата си.
Сините футболисти започнаха второто полувреме с гол. В 46-ата минута Зе Соарес се откъсна отдясно и стреля към вратата на Пиргов. Топката срещна дясната греда и се върна при Христо Йовов, който бе безапелационене - 1:0. Минути след това двамата треньори направиха по 4 - 5 смени и нивото и темпото на игра спадна. В 70-ата м след грешка на стража на домакините Митрев, Черно море изравни резултата 1:1. Александров - Алекс центрира от корнер от дясно, Митев не успя да избие кълбото, което се насочи към вратата му и Юруков довкара кълбото от около метър разстояние. В 81-ата м Жоазиньо проби от ляво, центрира остро, но Георги Христов не успя да засече топката.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

  Сподели
125