Левски е фаворит в дербито


В. Мухарски

Левски е фаворит в дербито

Левски и ЦСКА за пореден път ще спорят за това кой тим е номер 1 в България. Независимо от това кой е шампион, това дерби винаги е имало малко по-голямо значение от титлата на България. Както винаги при този мач никой не се интересува кой отбор на кое място е в класирането. Просто зарядът е доста сериозен, а треньорите не дават и пиле да префръкне покрай стадионите им, а да не говорим за журналисти. Иначе казано цензурата е пълна. В крайна сметка от тази среща зависи до известна степен съдбата и на двата отбора.

Евентуална загуба на ЦСКА просто ще скъси дистанцията на отбора с преследвача - Лудогорец, а Левски ще продължи да се бори за участие поне в Лига Европа. Не така стоят нещата при победа за "армейците" - тогава те ще затвърдят лидерската си позиция, докато "сините" най-вероятно ще паднат до 6-та позиция (разбира се, това зависи и от срещите на Литекс и Локомотив Пловдив), която ще ги отдалечи от местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири.

Левски е фаворит в дербито ЦСКА, имайки предвид, че всички го слагат за аутсайдер заради петте поредни мача без победа и слабата игра в последните срещи. С една малка добавка - последния мач на отбора, когато спечелиха при гостуването си на почти сигурния участник в "Б" група от новия сезон - Калиакра с 4:1.

Възможността да бъде спечелена титлата с над 10 точки преднина и две победи над вечния съперник със сигурност действа мотивиращо на младите момчета на Стойчо Младенов. Това обаче може да им изиграе лоша шега и да се получи един вид подценяване на играчи като Йовов, които имат далеч повече опит.

Чест прави на публиката на Левски, която продължава да намира причина да подкрепя любимия си тим. Победа над вечния съперник винаги значи много за момчетата от сектор Б, дори и сега, когато отборът отново остава без трофей, а до скоро дори нямаше и треньор. А в моменти, когато всички отписват Левски, те играят над възможностите си и постигат целите си.

От северната трибуна също ще направят всичко възможно играчите да се почувстват така, че все едно са на "Армията". Без съмнения двата сектора ще бъдат пълни и със сигурност по-интересната хореография и по-силната подкрепа ще окажат влияние върху 22-мата на терена...

  Сподели
205