Класически Левски отвя Славия на Овча купел (видео)


В. Мухарски

Класически Левски отвя Славия на Овча купел (видео)

Левски победи Славия като гост с класическото 3:0 в среща от отложения 16-ти кръг. Успехът изкачи "сините" на второ място в класирането с актив от 45 точки - колкото има и Лудогорец, тъй като по-рано днес разградчани загубиха от Локомотив в Пловдив с 0:1.

След първата част "сините" водеха с 1:0 без да си дават много зор. В 25-ата минута вратарят на Славия Емил Петров бе изгонен за спорен червен картон, а "сините" получиха правото да изпълнят дузпа. Стражът бе изгонен за нарушение срещу Рамос, като преди това останаха съмнения, че португалецът, който бе изведен от Калво, е в положение на засада. Все пак зад топката застана Иван Цветков, който не сгреши от бялата точка - 1:0.

След почивката паднаха останалите попадения във вратата на домакините. В 63-ата минута Тони Калво подаде към Пинто, който пусна топката към Дарко Тасевски. Македонецът бе оставен непокрит в наказателното поле на домакините и без проблеми реализира за 2:0.

В 78-ата минута резултатът стана класически, а точен за "сините" бе Тони Калво, а с асистенция се отличи Тасевски. В края на мача Живко Желев с глава уцели гредата, а малко по-късно играчите на Славия стигнаха до гол, който обаче не бе зачетен.

В последната минута Мюлдер бе близо до четвърти гол, но вратаря на Славия спаси удара му.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
153