Литекс на Стоичков с важни три точки от мача със Славия (видео)


В. Мухарски

Литекс на Стоичков с важни три точки от мача със Славия (видео)

Литекс победи Славия в среща от 19-ия кръг на родната "А" група. "Оранжевите" надделяха с минималното 1:0 над столичани. Интересен факт бе, че на стадиона в Ловеч бе скаут на Аякс, който след изявите на играч от тима на Христо Стоичков, като неговото име все още не е ясно.

Срещата започна отлично за Литекс. Новата звезда на отбора Никасио откри резултата в 12-ата минута след като отправи хубав удар, възползвайки се от добра асистенция на Георги Миланов.

След попадението португалецът свали фланелката си и показа тениска с надпис: "За бате Тошко" (б.а. шофьорът на клубния автобус на Литекс). Реферът логично му показа жълт картон, което малко по-късно се оказа фатално.

В 49-ата минута за втори жълт картон бе изгонен голмайсторът, като останаха съмнения, че той е извършил нарушение срещу Даниел Златков. Все пак до нов гол не се стигна и играчите на Литекс се поздравиха с победата. Това бе пети пореден успех под ръководството на Христо Стоичков, а тимът от Ловеч е четвърти в класирането с актив от 37 точки, а Славия заема шеста позиция с 33 пункта.

Снимка: Официален сайт на Литекс

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
185