Етър скоро може да счупи рекорд за изгонени футболисти


FUTBOL-TV

Етър скоро може да счупи рекорд за изгонени футболисти

Защитникът на Етър - Принс, бе изгонен при загубата от Ботев Враца още в 10-ата минута на двубоя и така вече на девет пъти през сезона "болярите" са получавали червен картон. Два са на сметката на капитана Георги Александров, а по един имат Георги Ангелов, Кольо Станев, Мариян Иванов, Пламен Димов, Валери Христов и Луис Кордова. Интересно е, че всички осем играчи с червен картон са защитници, като чужденците са само двама.

С деветте изгонвания Етър е номер 1 по този показател от сезон 2009/10, когато играчите на Черноморец Бургас получиха 10 червени картона. Търновци обаче имат пред себе си още цели пет двубоя, в които могат да дръпнат значително по червени картони.

Търновци бяха с най-много изгонени футболисти и преди три сезона, но тогава картоните бяха само седем, пише "Мач телеграф". През миналия шампионат първото място бе поделено между ФК ЦСКА 1948 и Ботев Пд с по седем изгонени футболисти.

Интересно е, че в последните 15 години на три пъти Левски е отборът с най-много червени картони. Това стана през сезони 2010/11, 2013/14 и 2014/15, като във всеки един от тях бяха изгонени по шестима играчи на "сините". През първия от въпросните шампионати ЦСКА също бе с шестима изгонени.

През сезон 2018/19 рекордьорът е с най-малко червени картони - Ботев Bp и Септември имат по пет.

  Сподели
60