Драголов не бива да обръща внимание на критиките


Н. Гавазов

Драголов не бива да обръща внимание на критиките

Бившият футболист на Левски и Берое Васил Драголов сподели мнението си за двубоя между двата отбора днес на стадион "Георги Аспарухов“. Той прогнозира, че сините ще стигнат до победата, но заралии са способни да изненадат съперника. Затова и домакините трябва да бъдат много концентрирани. Шампионът със старозагорци бе категоричен, че те ще запазят мястото си в елита.

"Двубоят е стратегически за Левски и тимът нямат право на грешка. Сините ще търсят задължителна победа, тъй като никой от феновете няма да изтърпи четвърта поредна загуба. Отсъствието на Себастиан Вия от терена отслабва Берое с 30 процента от цялостния потенциал. При определени обстоятелства и спазване на тактическа дисциплина старозагорци могат да си тръгнат с точка от визитата на "Герена“, но това би се случило много трудно. Трите пункта са без алтернатива за столичани. Още ми е твърде рано да се ангажирам с това в коя половина на класирането ще завърши Берое редовния сезон. Със сигурност обаче заралии няма да имат никакви проблеми да запазят мястото си в елита. Що се отнася до Левски, според мен сините ще се борят за трето или четвърто място“, заяви Драголов пред "Тема спорт“.

Бившият нападател коментира треньора на сините Николай Костов и прекалено многото чужденци в родното ни първенство.

"Критиките към Николай Костов са прекалено много, а и той самият им обръща такова внимание. Не трябва да го прави. Основният му проблем не е кадровата липса и малката група от футболисти. На него са му необходими само 18 играчи, за да има боеспособен отбор. Големият проблем на българския футбол е наличието на много чужденци. Нужни са трима-четирима, но да са качествени или по-добри от родните играчи. Не приемам тезата, че има прекалено малко стойностни юноши. Има достатъчно талантливи деца, но няма кой да ги селектира и налага“, добави още той.

  Сподели
101