Лечков прецака ЦСКА, червените съдят БФС


В. Мухарски

Лечков прецака ЦСКА, червените съдят БФС

БФС наложи забрана върху трансферите на ЦСКА, като "червените" няма да могат да картотекират новите си попълнения, а освен това няма да имат право и да продават играчи. Това призна вицепрезидентът на централата Йордан Лечков, който в момента е начело на Футболния съюз, защото президентът Боби Михайлов е в отпуск. Няма да бъде изпратена жълтата карта на Маркиньос в Анортозис, от което ще пострада и кипърския тим.

Договорът между бразилския играч и отбора воден от Станимир Стоилов е подписан, но въпреки това Маркиньос няма да може да бъде картотекиран навреме за мачовете от Лига Европа. Заради запора от страна на централата, все още не се осъществява трансферът на бразилеца в Анортозис.

"На извънредно съвместно заседание Надзорният и Управителният съвет на ПФК ЦСКА ЕАД на 25.07.2011 г. беше взето решение да бъде сезирана прокуратурата на Република България за евентуални неправомерни действия на длъжностни лица на БФС спрямо ПФК ЦСКА ЕАД.

За всяко неправомерно действие на лице или орган на БФС ще бъде сезирана прокуратурата, а за евентуални нанесени финансови загуби ПФК ЦСКА ЕАД ще заведе гражданско-правни дела.

ПФК ЦСКА ЕАД се надява, че Българският футболен съюз ще прояви разум и няма да наруши законите на Република България, защитавайки личните интереси на своя вицепрезидент", се казва в официалното писмо на ЦСКА до БФС.

Шефовете на 31-кратните шампиони на страната уточняват, че ще покрият задълженията си към ФК Сливен до края на месец ноември. Това обаче ще стане чрез частния съдия-изпълнител Милен Бъзински, който е наложил запор на клуба, а не чрез директно плащане.

  Сподели
182