Тежък тест чака Левски срещу играещия силно Хебър


FUTBOL-TV

Тежък тест чака Левски срещу играещия силно Хебър

Хебър - Левски
Стадион: "Георги Бенковски", Пазарджик
Дата: 04.03.2024 г.
Час: 17:30


Левски гостува на Хебър в Пазарджик в среща от предстоящия кръг на родния шампионат. "Сините" влизат в ролята на фаворити, но трябва да се има предвид и добрата серия, в която се намира отбора на Любо Пенев. Все пак, прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 2.

Централният защитник на Левски - Хосе Кордоба пропусна вчерашната тренировка на тима. 22-годишният бранител проведе процедури на "Герена", но няма сериозен проблем и ще бъде на разположение на Николай Костов за гостуването на Хебър, като дори се очаква да стартира сред титулярите.

Пролетта не започна добре за национала на Панама, който получи червен картон срещу Пирин (2:1) в Благоевград и пропусна домакинството на Арда (4:0) на "Герена". От началото на сезона Кордоба се превърна в основния защитник на столичани след продажбата на Ноа Сонко Сундберг. До момента през кампанията Кордоба има на сметката си 25 двубоя във всички турнири.

Междувременно обаче с проблем се оказа друг от централните защитници на "сините". Кристиян Димитров се оплаква от болки в глезена след мача с Арда. Контузията на бранителя обаче не е сериозна и вчера той тренира на пълни обороти при старта на подготовката за гостуването на Хебър в понеделник. Медицинския щаб на столичани следи изкъсо състоянието му.

Треньорът на Левски - Николай Костов няма да може да разчита на един от капитаните си Цунами за гостуването на Хебър. Налага се 60-годишният специалист да преквалифицира играч, който да действа в ролята на ляв краен защитник. Опциите пред наставника са три. Едната е Хосе Кордоба да застане на фланга, а в центъра да си партнират Ван дер Каап и Кристиан Димитров. Другата е панамецът да замени българина в сърцето на защитата, а на левия бек да е 17-годишният Виктор Любенов, който вече е изпълнявал тази роля.

Съществува трети вариант и с връщането на Марин Петков в по-задни позиции, а мястото му на крилото да бъде заето от Джавад ел Джемили или Хасими Фадига. Алтернатива е и Патрик-Габриел Галчев да е на левия фланг, а Дейвид Михалев да играе на десния, но това е малко вероятно.

Единственото ясно е, че Костов няма да предприеме действие с промяна на игровата постройка и отново ще заложи на 4-4-2.

В лагера на Хебър настроението е приповдигнато след успеха над Пирин за Купата и историческото класиране на тима от Пазарджик на полуфинал. Сега погледите обаче отново са насочени към родния шампионат, където предстои труден тест.

Треньорът на тима - Любослав Пенев реално има само едно колебание и то е свързано с Шейх Диаманка. Той се появи в два поредни мача като резерва и вкара победните голове. Ако Шейх Диаманка започне като титуляр, то някой измежду Николас Пенев и Марк-Емилио Папазов ще трябва да седне на пейката. На Любо Пенев със сигурност не му се иска да остави сина си резерва, но и Папазов също показа добри игри и дори се отчете с гол на "Лаута" при последния шампионатен мач. Освен това, Папазов е юноша на Левски, но в момента е играч на ЦСКА и играе под наем в Хебър. Така със сигурност - този мач за него ще е една идея с по-голям заряд. Не е изключено и Шейх Диаманка отново да започне от пейката с идеята, че отново може да се превърне в "златна резерва" за отбора от Пазарджик.

 

ПРОГНОЗА: ХЕБЪР - ЛЕВСКИ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
254