Араби представиха оферти за защитник на Лудогорец


Н. Гавазов

Араби представиха оферти за защитник на Лудогорец

Лудогорец е получил оферти за централния защитник Оливие Вердон, съобщава africafoot.com. Според източника, предложенията за национала на Бенин са от Катар и Саудитска Арабия. Съобщава се, че е много вероятно бранителят да смени клубната си принадлежност по време на зимния трансферен прозорец.

Вердон има договор с разградчани до 2025 година. Той пристигна в клуба през Септември 2020-а и оттогава е почти несменяем титуляр. През този сезон той бе на терена в 27 мача във всички турнири, в които вкара 3 гола. В момента Вердон си партнира в центъра на защитата с привлечения от Левски Ноа Сонко Сундберг. Тяхна резерва е аржентинецът Франко Русо. От състава пък изпадна Игор Пластун, който е един от капитаните. “Орлите" планират раздяла с украинеца.

По-рано стана известно, че ситуацията около Вердон се следи и от Торино. Тимът от Серия “А" имаше интерес към него през лятото. В началото на септември медиите на Апенините гръмнаха с новината, че трансферът е сигурен. До такъв обаче така и не се стигна.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев вече обяви, че не иска да се раздели с нито един основен играч. Целта през зимата е съставът да бъде надграден. През февруари на разградчани им предстоят плейофи за 1/8-финалите в Лигата на конференциите. В тях те ще мерят сили с швейцарския Сервет и шансовете за преминаване в следващата фаза не са никак малки.

  Сподели
209